Кіровоград: проведено навчальний семінар з питань безпеки життєдіяльності

Грудень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг запросив працівників Управління ДСНС та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області для проведення спільного семінару з учнями та педагогами навчального закладу.

Тема заходу «Дії учнів та педагогічного складу професійно-технічного навчального закладу у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та в умовах терористичного акту» була обрана не випадково.
Як діяти за сигналами оповіщення? Що таке евакуація, захисні споруди та пристосовані укриття? Як діяти у разі обстрілів, повітряних атак та в умовах терористичного акту? Якими бувають засоби індивідуального захисту та що собою являють найпростіші з них? Коли і як їх використовувати? Відповіді на ці та інші питання учасники семінару почули у виступі майстра виробничого навчання Кіровоградських міських курсів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області Володимира Гусєва. Виступ був побудований у формі живої бесіди з учасниками семінару, що дозволяло у такий невимушений спосіб залучати до обговорення слухачів та разом знаходити правильні шляхи розв’язання штучно змодельованих проблемних ситуацій.
Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області розповів учасникам семінару про вихонебезпечні предмети та порядок дій у разі їх виявлення. Було надано характеристику кожному із зразків боєприпасів, які були продемонстровані у ході виступу, та доведено інформацію застережного характеру щодо небезпеки, яку вони становлять.
Важливим етапом заходу стало проведення тренінгу з правил надання долікарської допомоги за участі працівника медико-санітарної частини Управління ДСНС в області. Лікар з багаторічним стажем та досвідом практичної роботи Алла Савочка розповіла учням ліцею про те, як надати кваліфіковану допомогу постраждалому, починаючи від правильної діагностики стану до відновлення життєвих функцій організму, зупинки кровотечі, знезараження та обробки ран, накладання пов’язок та фіксації кінцівок при перемолах за допомогою шин та підручних засобів.
Впродовж усього заходу спостерігалася висока активність слухачів. Фахівцям у сфері цивільного захисту було задано чимало запитань, але жодне з них не залишилося без відповіді, аби кожен з учасників заходу міг бути стовідсотково впевнений, що точно знає порядок дій в екстремальних ситуаціях та володіє найповнішою інформацією щодо захисту свого життя і здоров’я від впливу небезпечних факторів.

Управління ДСНС та НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool