Кіровоград: протест активістів громадських організацій у міськраді

Липень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 1251 | Коментарі: 0

Перше засідання 49 сесії Кіровоградської міської ради розпочалося із активного протесту активістів громадських організацій та військовослужюовців – учасників АТО проти розгляду сьогодні проекту рішення про виділення земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих воїнів у Кіровограді.

На нинішньому сесійному засіданні планувалося остаточне юридичне врегулювання питання щодо повернення земельної ділянки на Лелеківці, раніше виділеної ТОВ "Салют", у власність територіальної громади (це підприємство добровільно погодилось віддати її саме під забудову учасниками АТО). Тож на сесії планувалось дати дозволи на розробку проектів землеустрою 76 учасникам АТО.
- Кіровоград є містом, де учасникам антитерористичної операції знайшли можливість виділити чи найбільшу в Україні кількість земельних ділянок, - звернув увагу секретар міської ради Іван Марковський. – це при тому, що, фактично вільної землі в обласному центрі не залишилося. Ми вишукуємо кожний вільний квадратний метр і вся земля сьогодні виділяється виключно на потреби воїнів АТО і їхніх родин. Ми не боїмося жодної перевірки будь – якого контролюючого органу, бо діяли лише в рамках закону.

Кіровоград: протест активістів громадських організацій у міськраді

Сьогодні мали отримати право на розробку проектної документації ті, хто, на нашу думку, має на це першочергове право: це родини загиблих воїнів та бійці, які отримали поранення. Із винайденням нових ділянок міська рада планомірно розглядатиме і нові проекти рішень про їх виділення учасникам АТО
У свою чергу, активісти наполягали на тому, що потрібно виділяти землю відразу всім 336 черговикам, а не ділити цю чергу на кілька частин. Виступали вони досить емоційно, навіть спробували заблокувати трибуну. Головуючий на сесії секретар міської ради Іван Марковський оголосив 20-хвилинну перерву, під час якої відбулось засідання погоджувальної наради голів фракцій та груп міської ради. Було прийнято рішення на цьому сесійному засіданні взагалі не розглядати земельні питання, перенести їх на наступне, а тим часом створити тимчасову депутатську комісію за участі представників громадських організацій, щоб остаточно вивчити питання.
Учасник АТО Костянтин Поляков висловив жаль з приводу того, що нинішня конфліктна ситуація кидає тінь на наше місто як одне з тих в Україні, де до цього часу жодних проблем із виділенням земельних ділянок АТОвцям не було. І все через те, що кожен хоче отримати ділянку під забудову саме на Лелеківці. Не захотіли деякі громадські активісти взяти до уваги й те, що депутати хотіли в першу чергу задовольнити заявки родин загиблих воїнів.
Здобутком сьогоднішньої сесії все ж стало рішення, яке дозволить юридично оформити передачу земельної ділянки між провулком Курінним та садовим товариством "Аграрник" до комунальної власності, а значить, надалі тут можна виділяти землі учасникам АТО та їхнім родинам.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool