Кіровоград: Прокуратура буде оскаржувати рішення суду

Червень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 1095 | Коментарі: 0

Ленінський районний суд м. Кіровограда випустив на поруки 9 членів Правого сектора, затриманих за озброєний розбійний напад на нафтопереробному підприємстві в Долинському районі. Однак, прокуратура вважає вказані рішення суду незаконними й буде оскаржувати їх в Апеляційному суді.

Під час судового розгляду щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу, представники Правого сектору, одягнені у камуфляжну форму, здійснювали пікетування приміщення суду з вимогою звільнити затриманих. Серйозність своїх вимог, пікетувальники підкреслили (як потім стало відомо) макетом автомата Калашникова та пістолета, які вилучені.
З огляду на численні провокації, прокуратура не виключає той факт, що рішення суддів було прийнято під тиском. Адже, незважаючи на те що, затримані особи підозрюються у скоєнні особливо тяжкого злочину, судом визначено поручителя лише одну людину відносно усіх учасників, яка за версією слідства може бути причетна до організації нападу.
Нагадаємо, що на місці події вилучено значну кількість вогнепальної зброї, одна з яких, як вже встановлено, використовувалась при розбійних нападах у Дніпропетровській області, викрадений автомобіль , який перебував у розшуку та інші речі злочинного походження.
На даний час дії підозрюваних кваліфікуються за ч. 3 ст. 187(Розбій) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Також, сьогодні під головуванням прокурора області Жолонка С.П. за участю керівництва УМВС та СБУ області проведено оперативну нараду на якій заслухано стан розслідування зазначеного кримінального провадження.
За результатами наради вказано на необхідність дослідження, усіх без виключення, обставин події.
Правоохоронні органи Кіровоградщини й надалі будуть демонструвати здатність ефективно та оперативно попереджувати та припиняти злочини, стояти на захисті інтересів держави, прав та свобод громадян.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool