Кіровоград продовжує приймати біженців

Лютий 06, 2015 | Новини | Переглядів: 1327 | Коментарі: 0

15-х жителів Донецької області зустріли рятувальники на Кіровоградщині протягом останньої доби.

Ситуація стає критичною, тож люди продовжують залишати рідні міста та селища. Організацією переїзду займається міжрегіональний штаб з питань переселенців, Кіровоградський обласний штаб, волонтери.
Так, пізно увечері 5 лютого до Знам’янки прибули мешканці Авдіївки. Це сім’я з семи чоловік, двоє з яких – дворічні хлопчики. Люди діставалися через Дніпропетровськ, за сприяння місцевоого штабу. Вже у Знам’янці їх зустріли працівники Управління ДСНС, психолог надала екстрену психологічну допомогу, отримали жителі Авдіївки і дорожні карти та детальніше дізналися про порядок отримання соціальних виплат. Після прибуття рятувальники перевезли людей до центральної районної лікарні на ночівлю, а звідти вони переїдуть до реабілітаційного центру «Червоний Кут», що у Знам’янському районі.
Вже вранці до Знам’янки прибуло ще четверо мешканців Донеччини – це дві жінки пенсійного віку, їх теж зустріли рятувальники та надали дорожні карти. Місце тимчасового проживання вже визначено – пенсіонерки проживатимуть у стаціонарному відділенні постійного проживання с.Надлак Новоархангельського району. Ще двоє переселенців – мати та син з Авдіївки. Їх зустріли та доставили до с.Йосипівка Вільшанського району. Тут їм буде надано для тимчасового проживання приватний будинок.
6 лютого вранці до Кіровограда приїхали переселенці з Єнакієвого. Люди розповіли психологам У ДСНС, що з міста вже практично всі виїхали. Вирішили переїхати туди, де спокійніше ще й через те, що у родині двоє дітей шкільного віку. Родина дуже вдячна усім, хто їм допоміг та позитивно налаштована на життя у амбулаторії с.Аджамка Кіровоградського району. Тут вже проживають сім’ї їх земляків, а діти зможуть навчатися у місцевій школі.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool