Кіровоград прийняв 315 переселенців з Луганської та Донецької областей

Липень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 792 | Коментарі: 0

Підтримка бійців української армії в зоні бойових дій та допомога переселенцям зі Сходу України знаходяться сьогодні у центрі уваги міської влади

 На цьому наголосив перший заступник міського голови Анатолій Перевозник під час зустрічі з журналістами сьогодні, 21 липня. Анатолій Перевозник повідомив, що бронежилети, закуплені міською радою для 17 батальйону територіальної оборони успішно пройшли випробування в зоні АТО пострілом з гвинтівки СВД з дистанції 25 метрів, про що свідчить відповідний сертифікат і подяка від командування батальйоном. Це найкраща відповідь тим, хто висловлював сумніви у придбанні міською владою якісних бронежилетів, підкреслив перший заступник. У той же час, звернув увагу Анатолій Перевозник, кошти, виділені в обласному бюджеті на підтримку кіровоградських військовослужбовців до цього часу не використанні. - Ситуація в країні така, що сьогодні необхідно консолідувати зусилля усього суспільства, діяти в унісон, - сказав Анатолій Перевозник. – До міської влади надходть багато звернень, листів пропозицій від мешканців міста, керівників громадських організацій. Ми їх узагальнили і надали свої пропозиції щодо підвищення ефективності надання допомоги воїнам української армії, які направили на адресу голови ОДА та голови обласної ради. Значних зусиль місцевих органів влади потребує і вирішення проблем українців, які у тяжку хвилину переїхали з Донецької та Луганської областей до Кіровограда. Всього обласний центр прийняв вже 149 сімей переселенців – 315 осіб. Лише за останні 10 днів Кіровоград, як місце порятунку від війни обрали 200 жителів Сходу і цей потік збільшується, підкреслив Анатолій Перевозник. Більшість переселенців знайшли прихисток у рідних та знайомих, 50 осіб влаштовані до гуртожитку технічного університету. Є домовленість з керівництвом готелю “Турист”, який прийняв перших 14 осіб. Виплата пенсій, соціальних допомог, влаштування дітей до шкіл і садочків – ці питання вирішуються оперативно і досить високий рівень організації роботи з переселенцями відзначила і міжнародна комісія ОБСЄ. Всі, хто потребував житла, забезпечені також побутовою технікою, посудом, білизною а із сьогоднішнього дня і безкоштовним харчуванням у їдальні техуніверситету. Складніше з працевлаштуванням, але і тут міська влада у тісній співпраці з міськрайонним центром зайнятості пропонує вакансії, залучає до співпраці комунальні підприємства. Загалом же, висловив переконання Анатолій Перевозник, має бути створена єдина обласна програма підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей, яка дозволить ефективно і оперативно використовувати усі джерела надходжень і оперативно розв’язувати всі поточні проблеми наших земляків, пов’язані з участю в бойових діях.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool