Кіровоград: присвячується 1025-річчю хрещення Русі (ФОТО)

Липень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 880 | Коментарі: 0

Видатній даті – 1025-річчю хрещення Русі був присвячений захід, що пройшов у Кіровоградській центральній міській бібліотеці сьогодні, 26 липня.

Його учасників привітав заступник міського голови Вадим Дрига, який побажав усім здоров’я, наснаги і непохитної віри. 1025-літній ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Русі, який відзначається в державі з ініціативи Президента України, сприймається не лише як свято християн, але і як свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства, відзначив у своєму виступі Вадим Дрига.

Християнство зіграло виняткову роль в історії нашої держави, в житті суспільства, у розвитку нашої культури, духовності, моралі. Тож прикрасою заходу став виступ Кіровоградського муніципального камерного хору під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, Почесного громадянина Кіровограда Юрія Любовича. До присутніх звернувся також протоієрей Роман Кондратюк, керівник прес-служби Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви. Він наголосив на великому історичному значенні вибора християнства для нашої країни, привітав усіх з цією визначною подією.

Завідуюча Кіровоградської центральної міської бібліотеки Єльвіра Малюк представила виставку, присвячену 1025-річчю хрещення Русі. На виставці - книги про дохристиянський період, інформація про широку плеяду найвидатніших державотворців, діячів культури, науки, освіти, церкви, які на різних історичних етапах пробуджували суспільну свідомість, опікувалися проблемами духовного відродження. Представлені на виставці і книги, що розглядають питання про історичні умови виникнення християнства, час і місце його виникнення, еволюцію християнства, початок християнства на українських землях. Є на виставці і книги, що знайомлять читачів з неповторністю і різноманітністю українських церков та монастирів, книги про історію української ікони. Новинки літератури – книги Ігнатія Лапкіна, православного місіонера з Росії, який нещодавно особисто привіз 38 своїх книг і подарував їх бібліотеці. В цих книгах автор надає відповіді вірянам на їх запитання стосовно Слова Божого. Виставку, присвячену 1025 – річчю Хрещення Київської Русі, прикрашають роботи читачів, майстринь вишивальниць з клубу «Ниточка» Валентини Данільченко, Тетяни Буцковської, Лариси Гребенюк і бібліотекарів Оксани Монзалевської та Ірини Абрамової. Логічним завершенням заходу стала слайд-презентація «Сказання про хрещення Русі»

джерело, фото Ігоря Філіпенка.

Кіровоград: присвячується 1025-річчю хрещення Русі (ФОТО)

Кіровоград: присвячується 1025-річчю хрещення Русі (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool