Кіровоград: презентували більше 40 найменувань молочних продуктів місцевих виробників

Жовтень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 990 | Коментарі: 0

Починаючи із 2010 року обласна влада послідовно працює над впровадженням в області проекту "Купуй Кіровоградське".

Основною метою цього проекту – є насичення споживчого ринку області якісними товарами місцевого виробництва за доступними цінами, особлива увага приділяється харчовій та переробній промисловості.
Вчора в регіональній торгово-промисловій палаті представники провідних молокопереробних підприємств області проаналізували стан та перспективи розвитку молочної галузі, а також презентували більше 40 видів своєї продукції.
У презентації взяв участь перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов. За його словами, у січні-вересні 2013 в області досягнуто позитивної динаміки у виробництві молочної продукції порівняно із минулорічним періодом. Зросло виробництво: сирів жирних – у 1,6 рази, сирів свіжих (включаючи кисломолочний) – на 23,5 %, молока обробленого – на 43,2 %, вершків жирністю більше 6 % - на 7,3% та сквашеного молока та вершків – на 42,9%.
Посадовець наголосив, що одне з першочергових президентських завдань владі в регіонах - нарощування обсягів виробництва, ефективне використання сільськогосподарського потенціалу області та розширення наявності місцевих харчових продуктів у торговельній мережі.
- Глава держави постійно звертає увагу на важливість державної підтримки дрібних і середніх переробних підприємств та наголошує, що влада повинна максимально сприяти реалізації вітчизняної сільськогосподарської продукції. В області щороку проводиться конкурс "100 кращих товарів Кіровоградщини", серед яких досить багато представників молокопереробних підприємств. Щомісяця проводяться ярмарки-виставки продукції місцевих виробників. Ми тримаємо на постійному контролі наявність наших товарів у закладах мережевої торгівлі,- підкреслив Віктор Серпокрилов.
У презентації взяли участь відомі в області "молочники": ТОВ "Молочний комбінат "Соколівський", СТОВ "Ясенівська", ТОВ МП "Мрія", ФГ "Високобайрацьке", ТОВ "НАК" та ТОВ "Мілк Трейд", які представили різноманітні сири, йогурти, ряжанку, молоко, сирки глазуровані, кефір, молозиво та сметану власного виробництва.
Під час наради товаровиробники ділилися власним досвідом організації виробництва, а по-завершенні засідання усі присутні скуштувати найкращі зразки молочної продукції місцевого виробництва.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool