Кіровоград: презентація «Музей і діти»

Жовтень 29, 2015 | Новини | Переглядів: 1037 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї відбувся звіт – презентація за підсумками участі у роботі IV Всеукраїнського музейного фестивалю, який проходив з 15 по 19 вересня 2015 року на базі Дніпропетровського історичного музею імені Дмитра Яворницького та участі у науковій конференції «Музейна педагогіка – проблеми, сьогодення, перспективи», що проходила 29 вересня 2015 року у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Співробітники музею постійні учасники різноманітних фестивалів, конференцій, семінарів, практикумів та тренінгів, які відбуваються у Всеукраїнському музейному просторі, тож участь вже у традиційному IV музейному фестивалі не стало виключенням. В цьому році наш музей взяв участь у конкурсі «Впровадження дитячих музейних програм, акцій, заходів (промоушен), адже робота з наймолодшою аудиторією: дошкільнятами та учнівською молоддю є найцікавішою, найдинамічнішою та найнепередбачіванішою.
Згідно з програмою фестивалю у Конкурсі музейного промоушену і майстер-класу «Динамічні, інтерактивні музейні дитячі програми, виставки, музеї» представниками музею було презентовано спільний багаторічний проект Кіровоградського обласного художнього музею (директор - Ткаченко Т.О.) та Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю. Мейтуса (директор закладу – Ревенко В. Г.), приурочений Міжнародному дня захисту дітей «Діти миру - Великі, Малі Люди». І хоча наш проект не став переможцем, а взагалі у фестивалі взяли участь 83 музеї та подано 144 заявки, серед яких 50 заявок на участь у конкурсі впровадження дитячих программ, ми отримали багато нової цікавої інформації, познайомилися із творчим доробком колег музейників, збагатилися новими враженнями від професійного спілкування та набутими навичками, обмінялися досвідом музейної роботи із дитячою аудиторією.

Тему впровадження досвіду роботи із дитячою аудиторією було продовжено наприкінці вересня, коли співробітники музею прийняли участь у ІІІ науково-практичній конференції «Музейна педагогіка - проблеми, сьогодення, перспективи», що проходила на базі Національного Києво - Печерського історико-культурного заповідника. На конференції було презентовано доповідь «Спільні проекти Кіровоградського обласного художнього музею та закладів освіти Кіровоградщини». Назва такої теми не випадкова, адже декілька останніх років ми пріоритетно проводили низку спільних проектів із виявлення молодих талантів, залучення їх до виставкової діяльності, проведення програм, майстер-класів та культурно-масових заходів у музеї.

Учасниками проектів виступали вихованці різних мистецько - освітніx закладів міста, зокрема дитячих музичних шкіл, художніх шкіл, учасники колективів-студій Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, студенти факультету дизайну Кіровоградського інституту та Кіровоградського коледжу «Університет сучасних знань», мистецького факультету Кіровоградського обласного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, різноманітних шкільних гуртків та Центрів естетичного виховання, ін.

Під час конференції учасники мали можливість не тільки переглянути музейну відео презентацію, а й долучитися до обговорення, обмінятися досвідом по впровадженню сучасних інтерактивних програм по роботі з дитячою аудиторією в музейних установах.

Олена Степанок – зав. відділом науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool