Кіровоград: правоохоронець примусив дитину збути одноліткам наркотичний засіб

Жовтень 31, 2013 | Новини | Переглядів: 1185 | Коментарі: 0

За принципової позиції прокуратури Кіровоградщини правоохоронця, який заради покращення показників примусив дитину збути одноліткам наркотичний засіб, засуджено до шести років позбавлення волі.

Вироком Добровеличківського районного суду старшого оперуповноваженого кримінальної міліції у справах дітей визнано винним у службовому підробленні, перевищенні повноважень і зловживанні службовим становищем та призначено покарання у виді шести років ув’язнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на три роки.
Колишній міліціонер підтвердив обставини вчинення ним злочину в частині перевищення повноважень та фальсифікації матеріалів кримінальної справи, а от свою вину щодо зловживання службовим становищем та незаконного збуту наркотичних засобів із залучення неповнолітньої категорично не визнав. Тому, на вищезазначений вирок суду ним була подана апеляційна скарга. Проте, Апеляційним судом Кіровоградської області вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання залишено без змін.
Обставини справи:
Встановлено, що правоохоронець діючи умисно придбав наркотичний засіб – канабіс, який у подальшому передав малолітній дівчині. Дитині міліціонер пояснив, що канабіс потрібно передати комусь із одноліток. При цьому він ввів дитину в оману, переконавши її у правомірності таких дій та запевнивши, що таким чином вона посприяє працівникам міліції виявити осіб, які вживають наркотики. В подальшому міліціонер реалізував свій злочинний намір та незаконно притягнув до кримінальної відповідальності знайомого дівчини, якому вона і передала наркотичний засіб.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool