Кіровоград: Працівники міліції підбили підсумки роботи

Червень 15, 2015 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

В УМВС Кіровоградщини відбулося засідання розширеної оперативної наради керівництва відомства, галузевих служб та міськрайорганів під головуванням т.в.о. начальника Управління полковника міліції Миколи Павленка.

На початку засідання Микола Володимирович довів до відома присутніх інформацію про деякі кадрові питання, вимоги щодо дотримання дисципліни та законності, об’єктивного та всебічного розгляду звернень і заяв громадян.
Упродовж наради правоохоронці розглянули результати роботи за 5 місяців та визначили напрямки діяльності, що потребують доопрацювання й вжиття додаткових заходів.
Насамперед, приділили увагу стану криміногенної обстановки на території області. Було відзначено, що у порівнянні з минулим роком зменшилася кількість вчинених кримінальних правопорушень: вбивств – на 10,6 %, ТТУ – на 42,2 %, ТТУ зі смертю – на 27,3%, хуліганств – на 52,3 %, а також порушень правил безпеки дорожнього руху – на 35,3%.
Найбільш розповсюдженим видом злочинних посягань залишаються злочини проти власності, зокрема крадіжки й вчинення шахрайств з використанням Інтернет-мережі та платіжних карток.
У напрямку протидії наркозлочинності протягом 5 місяців до Єдиного реєстру досудових розслідувань унесено відомості про 260 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речових. Викрито понад 146 осіб, яким повідомлено про підозру в скоєнні правопорушень – зберіганні та збуті наркотиків і «психотропів», а також утриманні наркопритонів.
Одним з найбільш актуальних питань, враховуючи ситуацію у державі, є стан забезпечення безпеки громадян та правопорядку на території області. Завдяки вжитим заходам за підсумками 5 місяців кількість кримінальних правопорушень, вчинених у громадських місцях, зменшилась на 6,8 %.
Проведена правоохоронцями профілактична робота сприяла зменшенню кількості учинених злочинів особами, що раніше їх скоювали, на понад 25 % та на 30 % – вчинених громадянами у стані алкогольного сп’яніння.
У рамках заходів, спрямованих на попередження та профілактику «дитячої злочинності», працівниками міліції спільно з представниками служб у справах дітей проведено низку рейдів. За результатами більш ніж півтори тисячі перевірок умов утримання та проживання дітей 50 осіб позбавлено батьківських прав.
Виявлено та припинено понад 870 адміністративних правопорушень, з яких 90 – вчинених неповнолітніми. За доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння (ст. 180 КупАП) до відповідальності притягнуто 26 осіб, за вчинення насильства у сім’ї або невиконання захисного припису (ст. 173-2 КупАП) – 37. Крім того, більше 270 дорослих понесли відповідальність за невиконання обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КупАП).
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool