Кіровоград: порушення трудових прав засудженних

Листопад 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1069 | Коментарі: 0

Порушення чинного законодавства про працю та оплату праці виявила прокуратура в діяльності установ виконання покарань.

 

Прокуратурою проведено перевірки в установах виконання покарань управління Державної пенітенціарної служби в області щодо додержання вимог законодавства про оплату праці, про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а також при проведенні відрахувань за виконавчими листами, в ході яких виявлено порушення.
Так, допускаються порушення законодавства при нарахуванні заробітної плати засудженим. Окрім того, у виправних установах області працевлаштовані менше половини працездатних засуджених. З 473 засуджених, які мають виконавчі листи 32% не забезпечені оплачуваною роботою, що призводить до неможливості відшкодування ними збитків по спричиненим злочинам.
Начальнику УДПтСУ в області та керівникам виправних установ внесені подання з вимогою усунути порушення трудових прав засуджених та притягнути до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб. Наразі, за результатами розгляду частини документів прокурорського реагування 7 посадових осіб вже притягнуто до відповідальності.
Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool