Кіровоград: поради від головного управління ЖКГ міста

Грудень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1440 | Коментарі: 0

Ні для кого не секрет, що останнім часом витрати на оплату опалення складають чи не найбільшу частину витрат на комунальні послуги.

Збереження дорогоцінного тепла в оселях тепер, як і раніше, залишається справою рук самих мешканців. Здійснивши нескладні заходи, можна не лише зберегти комфортну температуру у житлових приміщеннях, а й суттєво зекономити.
Слід пам’ятати, що:
неутеплені вікна знижують температуру у житловому приміщенні на 20 %;
неутеплені вхідні двері знижують температуру у житловому приміщенні на 8-12 %;
незачинені двері і розбите скло на сходовій клітці знижують температуру на 60-70 %;
встановлення побудинкових засобів обліку дає змогу зекономити до 30 % коштів споживачів на сплату за послуги теплопостачання;
десять метрів неізольованих трубопроводів в підвальному приміщенні багатоквартирного житлового будинку призводять до втрат теплової енергії від 0,6% до 1%;
накип та бруд на внутрішніх поверхнях трубопроводів опалювальної системи товщиною 1 мм призводить до перевитрат палива від 1 до 1,2 %.
Надаємо декілька рекомендацій, що дозволять значно поліпшити температурний режим в оселях за рахунок елементарних заходів енергозбереження:
1. Відкрийте батареї – зекономите до 5% тепла. Не закривайте прилади опалення важкими шторами, меблями, решітками, гратами. Відкриття радіаторів дає змогу підвищити температуру у приміщенні на 1-3° С.
2. Ущільніть та утепліть вікна – отримаєте до 15% тепла.
3. Встановіть тепловий екран за радіаторами. Цей простий захід дасть змогу підвищити температуру у приміщенні на 1-2° С градуси. Батареї стоять під вікнами, тобто обігрівають цеглу або бетон зовнішньої стіни, а повинні обігрівати внутрішнє приміщення. Для цього між батареями і стінами необхідно поставити спеціальний тепловідбивний матеріал: фольгу, яка буде прикріплена до теплоізолятора.
4. Встановіть на душниках у ванній кімнаті та кухні вентиляційні решітки з клапаном або жалюзі - використання цих приладів дозволить підвищити температуру в приміщенні на 1-2˚С.
5. Закрийте шви і щілини у стінах – зекономите 7-10% тепла.
6. Утепліть під’їзди. Теплий під’їзд є важливою складовою тепла у квартирах. Тому в ньому мають бути утеплені вікна та вхідні двері, загерметизовані шви на зовнішніх стінах під`їзду.
Пам’ятайте також, що запорукою сталого та надійного проходження опалювального сезону 2014/2015 року є вчасний та у повному обсязі розрахунок за спожиті послуги централізованого теплопостачання, включаючи борги минулих опалювальних сезонів.
Головне управління житлово-комунального господарства звертається до споживачів теплової енергії із наполегливим проханням – суворо дотримуватись платіжної дисципліни та терміново погасити заборгованість за послуги з централізованого опалення у разі її наявності!

Начальник Головного управління житлово-комунального господарства О.Хачатурян

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool