Кіровоград: попереджено незаконне надання 10 га земель лісового фонду

Грудень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 990 | Коментарі: 0

Прокуратурою виявлено рішення суду, на підставі якого громадяни незаконно набули права власності на земельну ділянку.

Зокрема, рішенням Світловодського міськрайсуду у 2009 році за п’ятьма громадянами було визнано право сумісної власності на земельну ділянку колишньої державної бази відпочинку «Чайка», на якій вказані громадяни мали нерухоме майно. Проте, судом, усупереч вимог Цивільного процесуального кодексу, не досліджувалося питання належності земельної ділянки, яка насправді на праві постійного користування належить державному підприємству. Більш того, нерухоме майно громадян розташоване на площі 0,3 га, у той час як площа земельної ділянки, що передана їм рішенням суду, складає майже 10 га.
За ініціативою Світловодського міжрайонного прокурора державне підприємство оскаржило зазначене рішення суду. У розгляді справи за апеляційною скаргою прокуратурою області здійснено вступ.
Апеляційним судом Кіровоградської області скаргу державного підприємства задоволено, незаконне надання земель лісового фонду площею 10 га попереджено.

Прес-служба прокуратури області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool