Кіровоград: подарунок від голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка (ФОТО)

Липень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 1358 | Коментарі: 0

Перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов відвідав Кіровоградський міський соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Разом із директором соціального закладу Олегом Симуляком, Віктор Серпокрилов оглянув кімнати, у яких проживають діти-сироти, а також поспілкувався з мешканцями гуртожитку.
На сьогодні їх п’ятеро, хоча соціальний гуртожиток може прийняти на проживання 20 юнаків та дівчат. Всього ж, як повідомив Олег Симуляк, за 7 років існування гуртожитку у ньому отримали прихисток 76 молодих людей, які через життєві обставини позбавлені родинного тепла і не мають власного житла.
Більшість з мешканців соціального гуртожитку працюють, але мають велике бажання й надалі вчитися, з тим, щоб здобути вищу освіту. Тому одним з головних прохань, з яким вони звернулися до першого заступника голови ОДА – допомогти їм поступити до вишів.
Віктор Миколайович, враховуючи, що це особлива категорія дітей, які потребують підтримки, а також те, що більшість з них мають гарні результати по зовнішньому незалежному оцінюванню, доручив профільному департаменту взяти це питання на контроль.
Також перший заступник голови ОДА оглянув хід будівництва другої черги соціального гуртожитку, розрахованого для проживання 21 дитини-сироти.
Як повідомив керівник будівельної фірми "Кіровоградєвробуд" Петро Лазорецький, роботи з реконструкції будівлі розпочалися у серпні минулого року. За цей час були виконані усі фасадні роботи, утеплено стіни, замінено вікна на енергозберігаючі склопакети, завершено електромонтажні та оздоблювальні роботи. На сьогодні стан готовності об’єкту становить 75 відсотків.
За словами Петра Лазорецького, у минулому році на ремонтні роботи було витрачено більше 1 мільйона гривень, нинішнього року – на їх завершення передбачено 650 тисяч гривень. У тому числі, закупити для гуртожитку меблі, пральні машини, телевізори та кухонний інвентар.
Віктор Серпокрилов розповів про свої враження від перебування у соціальному гуртожитку журналістам обласних ЗМІ: – Сьогодні ми побачили гарний зразок того, як на практиці реалізуються нові соціальні ініціативи Президента України, спрямовані на підтримку соціально вразливих категорій населення, зокрема, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. – Я задоволений тим, у яких умовах вони проживають, відчувається, що ставлення до них тут не формальне, адже вони забезпечені усім необхідним, мають роботу, а також можливість надалі вчитися. І те, що будується друга черга соціального гуртожитку, означає, що ще 21 дитина-сирота перші три роки свого самостійного життя матиме серйозну соціальну підтримку і житиме у гідних умовах, – відзначив Віктор Серпокрилов.
Віктор Серпокрилов передав соціальному гуртожитку подарунок від голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка – нову пральну машину.

Кіровоград: подарунок від голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка (ФОТО)

Кіровоград: подарунок від голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool