Кіровоград: пільговий проїзд не забезпечується бюджетними призначеннями в повному обсязі

Березень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 1747 | Коментарі: 0

ПАТ “Автобусний парк” 13527 на даний час є єдиним автотранспортним підприємством у Кіровограді, яке отримує державну підтримку на відшкодування за перевезення пільгових категорій населення. Про це повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Віктор Зубченко, повідомляє сайт міськради

За його словами у 2014 році для обласного центру передбачені кошти відповідної субвенції з державного бюджету місцевому бюджету у сумі менше 17 млн.грн., які будуть спрямовуватись також на потреби електротранспорту. У той же час, звернув увагу Віктор Зубченко, загальна мінімальна потреба у цих коштах по транспортній галузі становить більше 24 млн.грн.
Крім того, станом на 01 січня 2014 року перед підприємствами, які здійснюють перевезення, виникла заборгованість у сумі 2,5 млн. грн., покриття якої буде здійснено за рахунок коштів субвенції, передбачених на 2014 рік.
Тобто, акцентував увагу Віктор Зубченко, фактично пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених чинним законодавством України, не забезпечується бюджетними призначеннями в повному обсязі. Враховуючи зростання цін на енергоносії, підвищення рівня мінімальної заробітної плати та інших чинників, які впливають на економічні складові собівартості проїзду, зменшення бюджетних призначень призводить до зменшення обсягів перевезень.
Разом з цим, Віктор Зубченко звернути увагу на те, що пасажири мають право користуватись пільговим проїздом не тільки на маршрутах, які працюють в звичайному режимі руху, а і в інших режимах, у тому числі на всіх автобусах маршруту № 274.
Протягом 2013 року, з метою прискорення надходжень з державного бюджету такої субвенції, Кіровоградською міською радою направлено більше 20 звернень до органів центральної виконавчої влади, Державної казначейської служби, обласної державної адміністрації та народних депутатів України. На даний час виконавчими органами міської ради підготовлено чергові звернення з порушеного питання.

Кіровоград: видатки на перевезення пільгових перевезень ПАТ «Автобусний парк» не відшкодовуються у повному обсязі


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool