Кіровоград: підтоплення житлових будинків у мікрорайоні Лелеківка

Липень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 1469 | Коментарі: 0

Одна із серйозних проблем мікрорайону Лелеківки, що в Кіровограді, – підтоплення домоволодінь на вулицях Московській та Мінській. У людей у погрібах постійно стоїть вода, неодноразово затоплювало присадибні ділянки та двори.

Вирішити цю проблему можливо шляхом розчищення природного русла притоки Інгулу річки Сазонівки для відведення талих, дощових та грунтових вод.
Мешканці мікрорайону неодноразово порушували це питання перед міською владою, - говорить депутат міської ради Володимир Слівнов. - Я як депутат, що представляю цей виборчий округ, ще у 2011 році подав відповідний депутатський запит, відповідно до якого було вирішено розробити проектно-кошторисну документацію на розчищення русла річки та виконати роботи за рахунок коштів місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища. У 2012 році у рамках програми природоохоронних заходів було розроблено відповідний проект щодо розчищення річки, однак через брак коштів він не був реалізований, ця ж ситуація повторилася і в 2013 році. І ось нарешті цього року проектно-кошторисна документація була розроблена, на що було витрачено 60 тисяч гривень, ще у чотири тисячі гривень обійшлася експертиза проекту, кошти на реалізацію якого передбачено виділити із фонду охорони навколишнього середовища. Тож є надія, що роботи будуть виконані в цьому році. Для мешканців Лелеківки це дуже важливо, і, сподіваюсь, що нарешті проблема буде вирішена.
Те, що роботи можуть бути виконані вже нинішнього року, підтвердив і начальник головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради Олександр Хачатурян.
– Дійсно, підтоплення приватних будинків для Лелеківки – серйозна проблема, - зазначив Олександр Хачатурян. – Ми разом із працівниками управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради детально вивчили ситуацію, розробили відповідні заходи. Було закладено необхідні кошти у бюджеті, розроблено проектно-кошторисну документацію, днями кошти, передбачені на її експертизу, органи казначейства оплатили, і ми їм вдячні за оперативність. Тепер ми передаємо цю документацію до управління земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища, і якщо не буде проблем з проходженням коштів, передбачених у природоохоронному фонді, можна буде виконати необхідні роботи. Це питання – на особистому контролі секретаря Кіровоградської міської ради Івана Марковського. Орієнтовно на проведення робіт знадобиться близько двох місяців.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool