Кіровоград: підприємці, закликаємо вас переглянути своє ставлення до здоров'я своїх працівників

Квітень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 905 | Коментарі: 0

Щорічно, 28 квітня, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу відзначають Всесвітній день охорони праці. Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685 Україна також відмічає цю дату.

Девіз Всесвітнього дня охорони праці у 2013 році "Запобігання професійним захворюванням".
Сьогодні рівень професійної захворюваності - серйозна медико-соціальна та економічна проблема глобального масштабу. За оцінкою МОП із 2,34 млн. смертей на робочому місці 321 тис. стається внаслідок нещасного випадку. Причиною 2,02 млн. смертельних випадків у світі (або 5500 смертей на день) є різні види професійних захворювань. Щорічно у світі реєструється близько 260 млн. випадків професійних захворювань. В Україні цей показник становить від 5 до 8 тис, а також 10,5 тис. нещасних випадків на виробництві. Держава несе значні економічні збитки, пов'язані з відшкодуванням втрати працездатності, інвалідності, лікуванням потерпілих внаслідок професійних захворювань.
Профілактика професійних захворювань набагато ефективніша і менш витратна, ніж лікування або реабілітація потерпілих.
Зважаючи на важливість для України профілактики нещасних випадків та професійних захворювань на кожному підприємстві, звертаємося до керівників і працівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілкових організацій, об'єднань роботодавців із закликом переглянути своє ставлення до здоров'я працівників та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та виконання вимог Закону України «Про охорону праці».

Організаційний комітет з підготовки та проведення у 2013 році заходів з нагоди Дня охорони праці у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool