Кіровоград: перспективи роботи Центру адміністративних послуг в 2016 році

Лютий 01, 2016 | Новини | Переглядів: 1035 | Коментарі: 0

Стан обслуговування населення і суб'єктів господарювання через центр надання адміністративних послуг та подальші перспективи роботи Центру став одним із головних питань на нараді міського голови Андрія Райковича з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 01 лютого.

Як повідомив під час наради начальник відділу дозвільних процедур Антон Шевченко, Центр надання адміністративних послуг, як робочий орган Кіровоградської міської ради, створений в кінці 2011 року.

За його інформацією, у період роботи (2012-2015рр.) до Центру звернулося більше 282 000 відвідувачів, було зареєстровано 179 530 заяв про надання адмінпослуг. Сьогодні у Центрі надається 150 адміністративних послуг, серед яких послуги та дозволи із врегулювання земельних питань та питань архітектури, торгівлі, реєстрації підприємницької діяльності, облаштування автономного опалення, обліку житла, реєстрації речових прав на нерухоме майно, соціальні послуги, реєстрація громадських організацій, документи дозвільного характеру, які надаються територіальними органами міністерств та відомств. Окрім того, в Центрі розташовано відділ зі звернення громадян та канцелярія, кабінет особистого прийому міського голови та його заступників. Ведуть прийом відвідувачів адміністратори Центру, державні реєстратори речових прав на нерухоме майно та реєстрації підприємницької діяльності, та інші виконавчі органів міської ради, які територіально розташовані в Центрі. Основний акцент в роботі

Центру робиться на створенні умов для якісного обслуговування відвідувачів та прозорості процедур надання послуг. Після того, як в управлінні адміністративних послуг були введені посади адміністраторів, якість роботи Центру значно підвищилася. Розширився графік прийому. Були проведені відповідні навчання адміністраторів, тренінги. З'явилась можливість замовляти послуги через інтернет, а саме: реєстрація декларацій про початок виконання будівельних робіт та про готовність об'єкта до експлуатації, надання витягу з держгеокадастру, реєстрація шлюбу та народження дитини. На сайті Центру ведеться он-лайн трансляція. Працює безкоштовний wi-fi.

Робочі місця працівників під'єднано до електронної системи керування чергою. Серед основних проблем, які потребують негайного вирішення, вважає Антон Шевченко, є розгляд земельних питань у терміни, які передбачені законодавством. У відвідувачів Центру, в т.ч. під час опитування, виникають постійні нарікання на тривалі терміни розгляду земельних питань. Окрім цього, у відвідувачів Центру виникають нарікання на роботу державних реєстраторів речових прав на нерухоме майно, що підпорядковані юстиції та розташовані у третьому крилі Центру, а саме на обмежений графік прийому відвідувачів. В даному органі юстиції ведеться прийом відвідувачів до 12 години, а після 12 години, здійснюється обробка документів. Така організація роботи вказаного суб'єкта надання послуг не відповідає принципам та стандартам роботи Центру. Неодноразово робились зауваження щодо зачинених жалюзі на скляних дверях в часи прийому відвідувачів.

Прийнято відповідне розпорядження міського голови щодо недопущення закриття скляних дверей у робочий час працівниками Центру.

Антон Шевченко вказав і на перспективи роботи Центру в 2016 році:

1. Впровадження електронної системи документообігу в міській раді. Встановлення електронної системи документообігу дозволить спростити процедури розгляду заяв, прискорити термін розгляду, можливість відслідковувати громадянам рух своїх звернень та підвищити прозорість процесу розгляду й узгодження документів.

2. Відповідно до змін у законодавстві, органам місцевого самоврядування у квітні передаються функції з реєстрації підприємницької діяльності та нерухомого майна, реєстрація місця проживання. Прийом документів здійснюватиме адміністратор Центру. Тому, необхідно змінити концепцію роботи Центру, щоб якість обслуговування відвідувачів була не гіршою, ніж сьогодні.

3. Надання он-лайн консультацій адміністраторами Центру та представниками виконавчих органів міської ради через Skype.

4. Встановлення еквайрингових терміналів для оплати адмінпослуг, не відходячи від адміністратора Центру.

5. Підключення до некомерційного порталу igov.org.ua з метою замовляти та надавати адміністративні послуги через мережу інтернет підрозділами міської ради.

6. Проведення навчання серед працівників Центру щодо покращення спілкування з відвідувачами та розробки відповідних стандартів спілкування.

Усі виконавчі органи міської ради мають працювати у тісній взаємодії із Центром надання адміністративних послуг, наголосив під час наради Андрій Райкович.
- Ефективна робота Центру – це висока якість обслуговування наших мешканців і прийнятих управлінських рішень, - відзначив очільник міста. – Перед Центром поставлені на 2016 – 2017 рік серйозні завдання, вони найдуть своє відображення у наповненні галузевої програми розвитку ЦНАПу і ,я сподіваюся, будуть підтримані депутатським корпусом під час її затвердження

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool