Кіровоград: Переселенцям пропонують перебратись із готелів, гуртожитків та пансіонатів

Серпень 05, 2014 | Новини | Переглядів: 1056 | Коментарі: 0

Днями очільники обласного штабу, що опікується питаннями соціального забезпечення вимушених переселенців, Віта Атаманчук та Ігор Парфьонов особисто оглянули будинки у селах Світловодського району, які пропонуються для заселення громадян, що прибули з Донецької та Луганської областей.

У Захарівській сільській раді, приміром, 7 власників одразу зголосились розмістити у своїх будинках переселенців. Вони здебільшого пропонують хати, виставлені на продаж, які на даний момент стоять порожні. Проте усе необхідне для життя у будинках є. У сільраді запевнили, що односельці готові поділитись чим мають і допоможуть на перших порах підняти господарство. Сільська рада також не залишить нікого без уваги.
Щодо зручностей, то усім відомо, які вони в селі: колодязь на подвір’ї, хоча світло та газ у будинках є. Обіцяли забезпечити дровами та вугіллям, якщо з газом будуть перебої. Є у Захарівці загальноосвітня школа, будується дитсадочок. Родзинкою краю є районний музей історії, розташований у селі.
- Поки що пропонуємо 7 будинків. – Розповідає секретар Захарівської сільської ради Оксана Меташоп. – Усі вони в хорошому стані, розташовані у центрі села. Якщо ще будуть бажаючі оселитись, можемо підшукати ще декілька хат.
Роботу майбутнім новоселам пропонують звичайну, сільську, - у фермерському господарстві або пасти худобу. Є також вакантні посади вчителів та медиків.
Не зважаючи на те, що переселенці здебільшого жителі міст та містечок Донбасу, дізнавшись про новий переїзд під час розмови з Вітою Атаманчук, вони зовсім не злякались перспективи мешкати у селі. Хоча найбільшою мрією є повернення до рідної домівки.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool