Кіровоград: пам’ятник жертвам Голодомору оцінили у 80 тисяч доларів

Лютий 22, 2016 | Новини | Переглядів: 1291 | Коментарі: 0

Пам’ятник жертвам Голодомору у Кіровограді буде, але не за вісімдесят тисяч доларів. Про це сьогодні повідомив міський голова Кіровограда Андрій Райкович під час наради з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 22 лютого.

В таку суму оцінили зведення монументу, місцеві архітектори. Проте, за словами Андрія Райковича, знайти такі кошти з міської скарбниці на спорудження пам’ятника у теперішній час буде не припустимо.

- За 80 тисяч доларів побудувати мабуть буде найлегше. Але треба зважити, що у нас є патріотично налаштована частина суспільства, яка буде готова зробити пам’ятник за помірну ціну. Тому давайте будемо звертатися до людей, які мріють, щоб їхня робота була реалізована у нашому місті , а не до тих, що не хочуть в ціні поступатись.

Тож є час, щоб пошукати таких майстрів, запропонував їм розробити новий проект, який буде дешевшим, і в той же час високохудожнім, переконаний очільник міста.

Андрій Райкович також доручив управлінню містобудування та архітектури прискорити пошук рішень щодо переробки стели у Центральному сквері Кіровограда.

- Це центр міста і він має бути належним чином впорядкований, - переконаний міський голова. – Проект необхідно розробляти у найшвидші терміни, адже УКБ міської ради має встигнути провести необхідні тендерні процедури.

Тему міський пам’ятників Андрій Райкович завершив завданням для відділу культури розшукати демонтований пам’ятник Леніну і визначити його подальшу долю. Або використати як матеріал для спорудження того ж меморіалу жертвам Голодомору, або забезпечити його належне зберігання.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool