Кіровоград: Пам’яті художника Леоніда Бондаря

Липень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 944 | Коментарі: 0

3 липня 2013 року завершилося земне життя художника, педагога, члена Національної спілки художників України, заслуженого працівника культури України, лауреата обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства ім. О. Осмьоркіна, колишнього директора Кіровоградської міської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна Бондаря Леоніда Івановича.

Леонід Іванович народився 14 січня 1938 року у м. Павлоград на Дніпропетровщині. У 1960 році закінчив Сімферопольське державне художнє училище ім. М. Самокиша. З того часу працював у Кіровоградській дитячій художній школі (1960 – 1977рр. – викладач; 1977 – 1989рр. – завуч; 1989 – 2012рр. – директор школи, 2012 – 2013рр. - викладач).

Творчість Леоніда Бондаря щедро розквітла на теренах саме нашого степового краю. Ним створено чимало унікальних творів, які відрізняються своєю оригінальністю та неповторністю, гострою емоційністю сприйняття навколишньої дійсності, незвичністю композиції, складним співвідношенням кольору та світла, збагативши образотворче мистецтво Кіровоградщини. Головним завданням в мистецтві художник вважав передачу настрою на полотні, свого враження від навколишнього світу. Для цього він обрав відповідну техніку виконання, постійно вдосконалюючи її шляхом творчих експериментів.
Працюючи в Кіровоградській міській дитячій художній школи імені Олександра Осмьоркіна Леонід Іванович виховав не одне покоління талановитих художників, серед яких чимало знаних митців, членів Національної спілки художників України, лауреатів обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів.
Протягом тривалого часу Леонід Бондар плідно співпрацював з обласним художнім музеєм. Роботи Майстра неодноразово ставали прикрасою музейних експозицій. У 2008 році саме у стінах обласного художнього музею була відкрита його персональна виставка, присвячена 70-річчю з дня народження. До 75-річчя митця, у січні 2013 року, планувалося відкрити в художньому музеї персональну виставку митця, але, на превеликий жаль, у зв’язку зі станом здоров’я Леоніда Івановича та на його прохання, відкриття виставки було перенесено.
Леонід Іванович був і залишається взірцем самовідданого та безкорисного служіння мистецтву, наставником, педагогом, щирим другом.

Світла пам'ять про Леоніда Івановича Бондаря назавжди залишиться в серцях шанувальників образотворчого мистецтва, а творчий шлях художника та його жертовна праця стануть прикладом для наслідування для майбутніх поколінь.

З глибоким сумом колектив Кіровоградського обласного художнього музею висловлює щирі співчуття рідним та близьким Леоніда Івановича Бондаря.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool