Кіровоград: операція по рятуванню людини з-під криги пройшла успішно (фото)

Січень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

Цими днями на Новомиколаївському пляжі міста Кіровограда представниками Територіального управління МНС спільно з Управлінням Держтехногенбезпеки в області був проведений рейд з журналістами місцевих телерадіокомпаній, присвячений заходам безпеки на воді у зимовий період.

У цілому рейд пройшов цікаво та насичено. Фахівці служби цивільного захисту розповіли журналістам про правила поведінки на замерзлій водоймі та про необхідні заходи у випадку, якщо людина все ж провалилася під лід, закликавши при цьому батьків не дозволяти дітям гратися на тонкому льоду та не залишати самих без нагляду дорослих. Трохи згодом у присутніх з’явилася можливість на власні очі побачити, як проводиться рятувальна операція, направлена на пошуки потерпілого, який провалився під лід. Одягнувши спеціальний костюм, водолаз спеціальної рятувальної служби оперативного реагування занурився у крижану воду, а через декілька хвилин витягнув на поверхню умовну жертву утоплення. У ході подальших заходів фахівець служби наочно продемонстрував журналістам, як правильно вибиратися із ополонки, у разі провалення. При цьому демонструвалися різні способи визволення людини з крижаної пастки: за допомогою палиці, мотузки, дошки та ножа. Незважаючи на досить, м’яко кажучи, низьку температуру води, молодий рятувальник з успіхом впорався із поставленими завданнями. А інформація, отримана сьогодні представниками преси, згодом буде озвучена на радіо та висвітлена на телебаченні. Це в свою чергу поповнить знання людей про заходи безпеки на воді у зимовий період. І, як показує досвід, подібні рейди завжди впливають на кількість нещасних випадків на замерзлих водоймах, а саме: зменшують цю сумну статистику.

Кіровоград: операція по рятуванню людини з-під криги пройшла успішно (фото)

Територіальне управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool