Кіровоград: опалення - мазут в якості альтернативи газу

Липень 07, 2014 | Новини | Переглядів: 1097 | Коментарі: 0

Нещодавно відбулась селекторна нарада Кризового енергетичного штабу. У ній взяли участь керівники місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та підприємств ЖКГ. Головував на зустрічі заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Григорій Семчук.

Одним з головних завдань зустрічі була підготовка оперативного плану технічних заходів щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами на 10% на період до кінця 2014 року та на опалювальний період 2014/15 року. Також керівництво профільного міністерства поставило перед комунальниками завдання розробити варіанти переходу на інші види опалення.

В нараді взяв участь директор КП «Теплоенергетик» Сергій Кравченко. Він відзначив, що підприємство є одним з тих, кому вдалось скоротити використання газу при збереженні об’ємів випуску продукції.

Також комунальне підприємство презентувало своє бачення переходу на альтернативні види опалення наступного сезону. Найоптимальнішим варіантом для «Теплоенергетика» є використання мазуту. Ця думка знайшла схвальний відгук в учасників селекторної наради.

Кіровоградське підприємство має інфраструктуру для опалення мазутом. Адже в минулому використовувало його в якості сировини. Крім того, за словами технічних спеціалістів, використання мазуту не позначиться на якості теплопостачання. А тому споживачі не відчують різницю між газом та мазутним паливом.

Для того, щоб перейти на даний вид опалення, «Теплоенергетик» має провести ряд робіт. Так, ремонту потребує трубопровід, необхідно перевірити мазутні насоси та привести до готовності спеціальні ємності для сировини. За попередніми підрахунками, на ремонт необхідно щонайменше три мільйони гривень.

Обрахувати вартість тепла на мазуті для кінцевого споживача на даний час складно. Зараз на сировину не встановлено державне регулювання цін, тому немає єдиного тарифу і доводиться орієнтуватись лише на пропозиції приватних виробників, у яких вартість різниться. Крім собівартості мазуту, до кінцевої ціни додадуться витрати на транспортування та розгрузку сировини.

Спеціалісти комунального підприємства підрахували, що потужності «Теплоенергетика» дозволяють спалювати протягом доби до 200 тон мазуту. Цих об’ємів вистачить, щоб забезпечити теплопостачанням всіх споживачів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool