Кіровоград: Олександр Саінсус доручив терміново підготувати заходи з економії бюджетних коштів

Березень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1751 | Коментарі: 0

Які заходи слід вжити на виконання постанови Кабінету Міністрів №65 "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету", що набрала чинности 12 березня 2014 року, йшлося під час наради кіровоградського міського голови Олександра Саінсуса із керівниками підрозділів виконавчих органів міської ради сьогодні, 17 березня.

Зокрема, як повідомила начальник фінансового управління Любов Бочкова, цією постановою передбачені заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету.
Так, за інформацією Любові Бочкової, передбачається припинення придбання автотранспортних засобів (крім спеціалізованих санітарних автомобілів екстреної медичної допомоги, пожежних та спеціальних аварійно-рятувальних машин), меблів, мобільних телефонів, ноутбуків, побутової техніки та проведення ремонту (крім приміщень, що перебувають в аварійному стані). В постанові також йдеться про необхідність припинення виплати грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, тимчасове припинення встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, припинення заповнення вакантних посад (крім посад керівників структурних підрозділів та їх заступників).
Фінансуватимуться через органи казначейства, відзначила Любов Бочкова, у першу чергу захищені статті бюджету (заробітна плата, енергоносії, медикаменти, продукти харчування), решта – виходячи з наявності коштів на рахунках казначейства та ритмічності надходжень до бюджету. Кредиторська заборгованість за минулий рік буде погашена після того, як всі розрахунки перевірить державна фінансова інспекція.
Постанова в першу чергу стосується державного бюджету, зазначила Любов Бочкова, однак і органам місцевого самоврядування рекомендовано розробити відповідний ряд заходів. Напевне, та ж схема фінансування, що виписана для державного бюджету, застосовуватиметься і до місцевих.
– Постанову Кабінету Міністрів, безумовно слід виконувати, до цього нас примусить і стан наповнення бюджету, і економічна ситуація, – підкреслив Олександр Саінсус. – Заходи з економії та раціонального використання коштів слід розробити негайно. Займатися цим буде спеціальна робоча група, свої пропозиції мають надати всі розпорядники коштів. Водночас ми маємо звернутися зі своїми пропозиціями до Кабінету Міністрів стосовно того, що ритмічно мають фінансуватися не лише захищені статті, а й комунальні підприємства, адже їхнім працівникам необхідно виплачувати заробітну плату, а місто треба тримати в чистоті і порядку. Також має регулярно надходити і субвенція на відшкодування перевезення пільгових категорій пасажирів – це теж зарплата працівників тролейбусного та автобусного парків.
Перелік заходів органи місцевого самоврядування мають затвердити не пізніше, ніж через місяць після набрання чинності вищезгаданої постанови, тобто до 12 квітня, однак міський голова доручив керівникам підрозділів виконавчих органів ради зробити це у значно коротші терміни.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool