Кіровоград: Олександр Карпенко очолює штурмовий взвод (фото)

Березень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1507 | Коментарі: 0

У юному віці, ще навчаючись у школі, кіровоградець Олександр Карпенко мріяв стати далекобійником. Прикладом у виборі професії для хлопця був тато, який працював водієм. Та склалося так, що вже майже 14 років чоловік віддав службі в міліції, з яких понад десятиліття – його другою домівкою є спеціальний підрозділ «Беркут».


Нині офіцер очолює штурмовий взвод (до 2012 року – 2-й оперативний взвод) роти міліції особливого призначення «Беркут» при УМВС України в Кіровоградській області. А почався шлях Олександра у правоохоронній системі у 1999 році з посади міліціонера тоді окремого батальйону патрульно-постової служби міліції при Кіровоградському міськвідділі УМВС в області. Через кілька років він перейшов служити до «Беркуту» міліціонером 2-го оперативного взводу, командиром якого став вже за 5 років.
Нині під опікою капітана міліції працює 19 правоохоронців. Кожен робочий день беркутівців напружений і відповідальний та вимагає від Олександра і його колег виявляти свої професійні якості на найвищому рівні. Адже на підрозділ покладено виконання спеціальних завдань, серед яких оперативне реагування на вчинення тяжких кримінальних правопорушень, групових порушень громадського порядку, масових безпорядків та забезпечення порядку у громадських місцях з ускладненою оперативною обстановкою, а також затримання небезпечних й озброєних зловмисників.
Та перший неоціненний досвід і вміння швидко орієнтуватись в екстремальних ситуаціях та чітко виконувати поставленні задачі Олександру Карпенку випало отримати ще раніше: у 1996-97 роках юнак служив у рядах елітного військового формування – Національної гвардії України – у м. Чугуєві Харківської області. Саме у той період хлопець здобув уроки справжньої військової дисципліни, що, звісно, стало йому у нагоді і в міліцейській професії.
Зрозуміло, що служба у штурмовому взводі спеціального підрозділу «Беркуту» – це надзвичайна відповідальність та постійна робота над самовдосконаленням, адже серед його співробітників лише найбільш фізично та морально підготовлені працівники. Правоохоронці кожного дня вправляються у вогневій підготовці у власному тирі, крім того, виїжджають на стрільби на полігон, та двічі на тиждень здійснюють маршкидки на відстань 10 кілометрів. Також чимало уваги приділяється і теоретичній підготовці міліціонерів.
Регулярні фізичні навантаження та постійне вдосконалення професійних навичок дозволяють беркутівцям на «відмінно» справлятися з непростими службовими завданнями.
У минулому році працівникам роти міліції особливого призначення «Беркут» при УМВС України в Кіровоградській області випало довести свою професійну майстерність під час забезпечення охорони громадського порядку у фан-зоні у ході проведення фінальної частини «Євро-2012» у м. Києві. За успішне виконання обов’язків правоохоронці отримали заохочення та подяки від керівництва відомства.
За час служби у міліції Олександр Карпенко нагороджений відомчими відзнаками «За сумлінну службу», «За зразкову охорону громадського порядку та боротьбу зі злочинністю», «За відзнаку у службі» та іншими нагородами. Але найбільше тішить правоохоронця усвідомлення того, що завдяки вчасній допомозі вдається врятувати чиєсь життя чи вберегти когось від непоправного вчинку.
Серед таких ситуацій офіцер пригадує випадок, що стався кілька років тому в обласному центрі… До міліції надійшло повідомлення про те, що в одній із багатоповерхівок зачинився у власній квартирі чоловік, який погрожує підірвати будинок та спалити себе і позбавити життя власну дружину. Група захоплення РМОП «Беркут» при УМВС в області негайно прибула на місце події.
Під час проведення переговорів із місцевим жителем його вдалося переконати відпустити жінку, але сам він здаватися до рук правоохоронців не бажав. Тож беркутівцям довелося брати квартиру «штурмом». За допомогою альпіністського спорядження двоє із них спустилися з даху до вікна на восьмому поверсі, через яке потрапили у середину приміщення. У цей же момент двоє інших, серед них і Олександр, виламавши двері, затримали чоловіка, що, зачувши шум в одній із кімнат, кинувся втікати до виходу.
Згодом з’ясувалося, що на цей необдуманий вчинок кіровоградець зважився через програну велику суму грошей у тоді ще дозволені азартні ігри у казино. Невідомо, до чого б призвела така поведінка відчайдуха, але завдяки професійним діям міліціонерів, життя принаймні двох людей, а, можливо і всіх мешканців будинку, було врятовано...
Поряд із нелегкими робочими буднями Олександр Карпенко знаходить трохи часу і для свого захоплення – заняття таеквондо. Хоча б раз на тиждень офіцер намагається обов’язково відвідувати тренування. Хобі він поділяє на двох із сином, який доволі серйозно займається та вже має свої здобутки у цьому виді спорту – він призер і переможець різноманітних змагань. Правоохоронець, звісно, пишається досягненнями хлопчика та мріє, аби він виріс справжнім чоловіком. А приклад для наслідування у нього якнайкращий – власний тато – мужній, рішучий, який вміє брати відповідальність за вирішення будь-яких завдань і проблем, чи то у професійній діяльності, чи в повсякденному особистому житті.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool