Кіровоград: Олександр Догаров -у нинішньому році суттєво зросте надбавка на догляд за дітьми-інвалідами

Квітень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 1507 | Коментарі: 0

Про соціальний захист дітей-інвалідів інформував  під час апаратної наради, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

У нових соціальних ініціативах "Діти – майбутнє України" Глава держави приділив увагу і дітям з особливими потребами, визначивши завдання забезпечити їх протягом нинішнього і наступного років технічними та іншими засобами реабілітації.
За словами Олександра Догарова, всього в області таких засобів потребують 680 дітей-інвалідів. 217 дітей з особливими потребами були забезпечені засобами реабілітації (321 одиниця засобів реабілітації) у минулому році. Нинішнього року іще 238 отримають необхідні для них технічні та інші засоби реабілітації.
Детально зупинився Олександр Догаров і на темі забезпечення дітей-інвалідів послугами соціальної реабілітації.
Він нагадав, що у Кіровограді нещодавно розпочав свою роботу центр соціальної реабілітації денного перебування дітей-інвалідів. Наразі там перебуває 33 дитини. Як розповів Олександр Догаров, на капітальний ремонт центру у минулому році було використано 970 тис. грн. бюджетних коштів, нинішнього ж року планується придбання обладнання для центру на суму 160 тис. грн. Звісно, кошти в роботу центру вкладаються солідні, але навіть їх замало, аби вирішити ключове завдання – відкрити повноцінне відділення денного перебування. Аби виконати це завдання необхідно іще вирішити низку як кадрових, так і матеріально-технічних питань. А от щоб забезпечити повністю автономну роботу цього центру необхідно іще близько 2 млн. грн.
Окрім цього, у системі соціального захисту населення області також функціонує два дитячих будинки-інтернати для розумово відсталих дітей - Новомиргородський та Знам'янський.
Як відзначив Олександр Догаров, задля ширшого охоплення дітей-інвалідів реабілітаційними послугами обласний департамент соцзахисту тісно співпрацює із реабілітаційними установами Миколаївської, Вінницької, Київської областей та міста Євпаторія. За минулий рік там пролікувалися 70 дітей з Кіровоградщини.
Інша важлива тема, яку виділив Олександр Догаров у своїй інформації - надання різних видів державних соціальних допомог.
- У зв’язку з впровадженням нових соціальних ініціатив Президента України передбачається збільшення кількості отримувачів з числа малозабезпечених багатодітних сімей: у липні - 2097 сім’ї, середній розмір допомоги становитиме 2417 грн.; у жовтні – 2306 сімей, середній розмір допомоги становитиме 2623 грн., - повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА.
За словами Олександра Догарова, на виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам області у 2013 році передбачено 120,6 млн.грн.
Як розповів далі Олександр Догаров, завдяки впровадженню нових соціальних ініціатив у нинішньому році суттєво зросте надбавка на догляд за дітьми-інвалідами з найтяжчим ступенем функціональних обмежень - на 25%, або майже на 300 грн.
Прокоментував він і збільшення сум державних допомог для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність.
- Соціальні ініціативи Президента України дають можливість збільшити щомісячний розмір соціальної допомоги дітям-сиротам, які мають інвалідність, на 894 грн., а з грудня поточного року – на 949 грн., - зазначив Олександр Догаров.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool