Кіровоград: оглянуто понад 20000 мешканців міста

Липень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 913 | Коментарі: 0

У місті продовжується дія медико – соціальної акції "Здорові жителі – здорове місто".

Минулого тижня безкоштовні медичні огляди мали можливість пройти мешканці території обслуговування дільниць №№ 17 та 36 поліклініки комунального закладу “Центральна міська лікарня”. Медико - соціальна акція "Здорові жителі – здорове місто" започаткована з квітня 2011року. Її метою якої є наближення надання медичної допомоги до населення шляхом проведення медичних профілактичних оглядів у віддалених районах міста. Огляди здійснюються бригадами медиків у складі лікарів: терапевта, окуліста, хірурга, УЗД з проведенням клінічної лабораторної діагностики, флюорографічного обстеження та первинного онкопрофогляду. Всі обстеження безкоштовні. Кінцевим результатом акції є виявлення захворювань на ранніх стадіях розвитку, своєчасне лікування, покращення якості та тривалості життя, зменшення виходу на інвалідність та смертності від таких грізних захворювань як туберкульоз, серцево – судинні та онкозахворювання, цукровий діабет. З 2013 року після відкриття в амбулаторно – поліклінічних закладах міста центрів ранньої діагностики акцент на проведенні профоглядів зроблено саме на них. Мешканці міста мають змогу пройти поглиблене обстеження в одному місці з залученням сучасного дороговартісного обладнання, закупленого у 2012 році. У Центрах складений графік профоглядів по терапевтичним дільницям обслуговування, проте мешканці будь - якої дільниці теж можуть скористатися цією акцією безперешкодно. Як повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я Лариса Кудрик, за час проведення акції виїзні профілактичні огляди населення відбулися бульше, ніж у 30 мікрорайонах міста та на ПАТ "Гідросила". В ході акції оглянуто понад 20000 мешканців міста.
За період останньої акції оглянуто 228 особи. Вперше виявлено гіпертонічну хворобу у 5 кіровоградців, цукровий діабет у 12, передпухлинні захворювання у 9 та 1 випадок туберкульозу. Всі хворі з вперше виявленими захворюваннями дообстежені та взяті на диспансерний облік.

джерело

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool