Кіровоград: обласна влада не допустить неефективного та нераціонального використання земельних ресурсів

Вересень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 877 | Коментарі: 0

Питання проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності та шляхи виведення земель із тіньового обліку розглянули члени робочої групи "Розвиток сільського господарства та земельна реформа" обласного комітету з економічних реформ.

Розпочинаючи засідання, Ярослав Арсірій дав чітко зрозуміти, що обласна влада не допустить неефективного та нераціонального використання земельних ресурсів в області та попередив керівників територій про персональну відповідальність за стан використання земель, адже одна з ключових вимог Президента України до керівників територій – жорсткий контроль за якісним, ефективним використанням землі.
Про нормативну грошову оцінку земель учасників наради поінформував начальник головного управління Держземагентства в області Віктор Петрикеєв, Він повідомив, що сьогодні на 98% територій провели повторну оцінку населених пунктів. Землевпорядна служба області сприяє збільшенню бюджетних надходжень від плати за землю: у 2012 році місцеві бюджети вже отримали таких надходжень понад 240,2 млн. грн., що на 67,6 млн. грн. більше, ніж за попередній рік.
Велика робота проводиться і по встановленню меж населених пунктів. До кінця поточного року планується встановити межі, за найскромнішими прогнозами, 123 населених пунктів – більше ніж половину від того, що було зроблено за попередні 20 років.
- У 2013 році перед нами поставлені амбіційні завдання – здійснити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності на площі більше ніж 62 тис.га. На ці цілі за рахунок державного бюджету виділено 7,5 млн.грн. – безпрецедентна сума за усю історію землевпорядної служби в області. І враховуючи позитивний досвід проведення цих робіт за останні два роки на території Бобринецького, Голованівського, Петрівського, Олександрійського та Ульяновського районів – ми чітко розуміємо та виконаємо завдання у повному обсязі, - наголосив Віктор Петрикеєв.
.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool