Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Березень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 808 | Коментарі: 0

23 березня о 12.00 відбудеться підбиття підсумків обласного конкурсу «Я памятаю. Я пишаюсь»

Конкурс проводився з 1 грудня 2014 року з метою залучення молоді Кіровоградщини до вивчення історії рідного краю, ознайомлення з героїко-патріотичними традиціями минулого, виховання в школярів любові до України. Організаторами конкурсу стали факультет історії та права Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. В. Винниченка та Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім.О.М.Бойченка. Під час підбиття підсумків конкурсу будуть представлені та нагороджені учасники, чиї роботи мали найкраще смислове значення, дослідницький та творчий хист.

З 23 березня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Головний архітектор Єлисаветграда: Андрій Достоєвський», присвячену 190-ій річниці від дня народження митця. Андрія Достоєвського, брата російського письменника, 150 років вважали архітектором Сімферополя і лише відносно нещодавно стало відомо, що чимало будинків Кіровограда – тоді Єлисаветграда, теж були зроблені за його проектами. Переглянувши виставку Ви дізнаєтесь, про єлисаветградський період архітектора, що формував свій власний стиль і випробував його на муніципальних, господарчих і житлових будинках міста.

З 23 березня у відділі популяризації книги буде оформлено виставку періодичних видань «Актуальна тема: події та коментарі». Зі сторінок популярних журналів та газет Ви дізнаєтесь про нові та актуальні новини та події в Україні та світі.

23 березня о 14.00 працівники відділу абонемента проведуть літературну годину «Хотіла я б піснею стати». Захід присвячений Ліні Костенко – перлині сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її – твори. Завітавши на захід, Ви дізнаєтесь багато цікавих фактів з життя та творчого шляху поетеси.

24 березня о 14.00 відбудеться презентація книги «Лауреати обласної літературної премії ім. Є. Маланюка». Кожна книжка наших місцевих поетів, яка виходить друком – це приємна подія для Кіровоградщини. Неодноразово кіровоградські письменники були гостями нашої книгозбірні, презентували свої твори, брали участь у літературних конкурсах, та засіданнях і багато з них відмічені найвищою літературною нагородою Кіровоградщини. На заході будуть присутні лауреати премії, представники літературної громади міста.

24 березня о 13.00 відбудеться наступна гра в Мафію. Спортивний dress code стане головною умовою гри.

З 25 березня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Знайомтесь – література Європи: Данія». Данія - високорозвинута країна що має не лише гарні економічні показники але й чудові літературні досягнення. Найяскравішими представниками данської літератури за ці століття вважаються історик Саксон Граматик, драматург Людвіґ Ґолберг, письменник Ганс Крістіан Андерсен, філософ Серен К'єркегор та Карен Бліксен. Сучасними найбільш успішними авторами є Леіф Девідсен, Б'ярн Реутер та Пітер Хоег.

З 25 березня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Театр – життя, актори в ньому – люди…». Виставка присвячена Міжнародному дню театру. 27 березня світова театральна громадськість відзначає Міжнародний день театру. Переглянувши виставку Ви ознайомитесь з особливостями становлення й розвитку театрального мистецтва у світі та в Україні. Особливе місце на виставці по праву належить Кіровоградщині, яка я батьківщиною українського професійного театру.

25 березня з 18.00-20.00 в рамках бібліопроекту «Креативна середа» відбудеться наступний захід під назвою мистецький мікс «Магія весни», спільно з кіровоградським міським Будинком вчителя. Чарівну весну творитимуть носії натхнення: Кіровоградські поети та музиканти, виконуючи пісні та читаючи поезію для душі. У програмі концерту на вас чекають: бардівські пісні, веснянки від творчих колективів та виконавців міста, весняна поезія від членів літературного об’єднання «Парус». Гарантуємо чудовий настрій та бурхливі емоції!

29 березня з 12.00 до 15.00 відбудеться нове засідання студії творчого настрою «фАРТ» присвячене розпису великодніх писанок. Кожна українська писанка – це витвір мистецтва. Традиція розпису писанок до Великодня в різних регіонах України має свої особливості. Для різних територій характерний різний вид візерунку, кольоровою гами і технології розпису.
Для роботи Вам знадобляться:
- 2 білих сирих яйця,
- 1 набір фарб для фарбування великодніх яєць (5 кольорів),
- 1 упаковка серветок або рулон туалетного паперу,
- 1 церковна свічка воскова ( діаметр не менше 1 см ),
- 1 простий олівець,
- 1 коробок сірників.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool