Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Березень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 914 | Коментарі: 0

З 9 березня у відділ популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Юрій Андрухович – художник слова».

Виставка присвячена 55-річчю від дня народження поета, прозаїка, перекладача, публіциста, лауреата премії „Angelus”, що входить у п’ятірку найпопулярніших українських авторів. Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його ім'ям пов'язані перші факти зацікавлення сучасною українською літературою на Заході. Запрошуємо усіх не байдужих до творчості Ю.Андруховича переглянути книжкову виставку.

10 березня о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть слайд-бесіду «У світі етикету». Гарні манери відіграють важливу роль в суспільному житті людини. І хоча в сучасному світі немає твердо установлених етикетом норм поведінки, та все ж існують стиль поведінки, тактовність, делікатність — все це або виховується в дитинстві батьками і середовищем, або людина свідомо розвиває в собі ці якості в дорослому віці. Завітавши на захід ви більше дізнаєтесь про норми поведінки в суспільстві та навчитесь гарним манерам, які знадобляться вам протягом життя.
10 березня о 13.15 працівники відділу абонементу проведуть урок мужності «Герої не вмирають!». Ще рік тому ніхто з них й уявити не міг, що буде добровольцем на передовій. Справжніми героями сучасної України, є її мужні визволителі! Відкинувши всі слова про подвиг і звитягу, усі емоції, ми побачимо звичайних людей: комбайнерів і вчителів, банківських працівників і слюсарів, фермерів та програмістів, водіїв та музикантів… Проте, вони володіють надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до України, вірою у свій народ. Саме про героїзм простих українських хлопців – справжніх герої України і йтиме мова під час заходу.

19 лютого виповнюється 85 років видатній письменниці сучасності Ліні Костенко. З цієї нагоди у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка «В прекрасних симфоніях слова». 10 березня о 15.00 працівники відділу популяризації книги проведуть годину поезії «Поезії чарівний світ: Ліна Костенко». Ліна Костенко - глибоко сучасна, глибоко українська поетеса. І сьогодні її зоря сяє гордо і чисто, на поетичному небосхилі України. Захід розкриє особистість відомої «шестидесятниці» та її творчість.
11 березня о 12.30 відбудеться наступне засідання лекторію «Молодь і право» на тему «Цивільний шлюб». Цивільний (громадянський) шлюб все більше набуває популярності в Україні. Це пов'язано з тим, що, на перший погляд, він дає більше свободи партнерам у таких стосунках та, на думку більшості людей, не є підставою для виникнення взаємних матеріальних прав та обов'язків. Розібратися з усіми правовими аспектами даного виду шлюбу допоможуть представники Головного управління юстиції у Кіровоградській області, що завітають на захід.
11 березня з 14.20 у відділі мистецтв розпочнеться чергова гра «МАФІЯ”. Цього разу обов’язковою вимогою є класичний дрес-код. Вже традиційною грою у стінах бібліотеки стала гра «МАФІЯ», яку просто обожнює молодь Кіровограда. Все частіше «мафіозі» засідають за круглим столом і місто засинає… Завітайте до бібліотеки та пориньте у «кримінальне місто».

11 березня з 18.00 до 20.00 відбудеться наступний захід проекту «Креативна середа». Цього разу на відвідувачів чекає Вечір української сучасної пісні. Молоді кіровоградські виконавці радуватимуть власними піснями та кавер-версіями на пісні відомих українських гуртів. Окрім цього на Вас чекають дефіле українського національного костюму, виставки творчих робіт учнів Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування, майстер-клас «солодка флористика», книжкова виставка сучасної української літератури та голосні читання.
З 12 березня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Готуємося до ЗНО». Для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року пропонуємо нашим користувачам комплексні видання, збірники типових тестових завдань, тренажери з різних навчальних предметів: українська мова і література, математика, географія, біологія, хімія тощо. Всю літературу, що стане в нагоді при підготовці до тестувань, буде представлена до уваги відвідувачів.

13 березня о 14.00 відбудеться чергове засідання школи доброти «Добро починається з тебе». Цього разу в рамках заходу відбудеться круглий стіл «Похвала та покарання: за і проти». Учасники заходу – голова молодіжного відділу Кіровоградської Єпархії Української Православної Церкви Діонісій Буренко та філософ та релігієзнавець Віталій Ігнатьєв.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool