Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Червень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 854 | Коментарі: 0

З 1 липня у відділі мистецтв відкриється книжкова виставка до Дня архітектури України «Архітектура рідного міста».

Міський простір Єлисаветграда (сучасного Кіровограда) формувався впродовж півтора сторіч. Найбільш продуктивним і яскравим в складанні архітектурно-художньої своєрідності міста був період кінця XIX – початку ХХ ст., коли еклектика і стиль модерн помітно оновлюють зовнішність міських вулиць фасадами нових будівель, які створювалися за принципом індивідуального типу.
На виставці будуть представлені історичні документи, фотоальбоми та статті з періодичних видань присвячені темі виставки. Виставка працюватиме протягом місяця.

З 1 липня відділ сприяння технічній творчості молоді запрошує переглянути книжкову виставку «Золотий вік вітрил».
Найбільш ранні зображення вітрила відомі зі Стародавнього Єгипту близько 3200 року до н. е., де очеретяні човни пливли вгору проти течії річкою Ніл. Вітрила зазвичай використовуються як морський рушій для обладнання вітрильних суден, наприклад, яхт, а також на малих плавальних засобах, таких як віндсерф. Іншими, менш поширеними застосуваннями принципу вітрила у машинах є: млини, буєри (льодові яхти), повітряний змій, електричні генератори та наземні вітрильникиhttps://en.wikipedia.org/wiki/Land_sailing. Успішно розробляються і запускаються космічні апарати, що використовують сонячний вітер за допомогою сонячних вітрил. Про історію винайдення та використання різних вітрил дізнаються усі відвідувачі виставки. Виставка працюватиме протягом місяця.

З 1 липня розпочне свою діяльність літня читальна зала під відкритим небом «Книга під сонцем».На вулиці Дворцовій, біля приміщення бібліотеки, діятиме майданчик, де усі бажаючи зможуть переглянути цікаві книжкові виставки, взяти участь у майстер-класах, почитати книги і навіть записатися до бібліотеки. Майдачик працюватиме протягом літа з понеділка по четвер, з 10.0 до 14.00.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool