Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Лютий 23, 2015 | Новини | Переглядів: 897 | Коментарі: 0

З 23 лютого у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Художник-новатор: Казимир Малевич». Казимир Малевич вважається засновником безпредметного мистецтва.

Його метою було "звільнити мистецтво від баласту предметного світу". Він створював абстрактні форми, однак не лише. Саме у пізніх фазах своєї творчості митець повернувся до фігуративного живопису, з якого він молодим митцем починав. Виставку доповнюють публікації сучасних періодичних видань та альбоми майстра. Тож обов’язково завітайте до відділу мистецтв, щоб переглянути виставку.
23 лютого о 9.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть майстер-клас «Листівка до 8 березня». Подарунок, зроблений своїми руками, найцінніший. Листівки та поробки до 8 березня завжди приємно дарувати мамі, бабусі, подрузі, коханій дівчині. Той факт, що ви щось придумали і зробили своїми руками, показує, як ви тепло ставитеся до людини, цінуєте і любите її.
23 лютого о 14.00, 24 лютого о 13.00 та 27 лютого 14.00 працівники відділу абонементу проведуть урок мужності «Герої не вмирають!». Ще рік тому ніхто з них й уявити не міг, що буде добровольцем на передовій. Справжніми героями сучасної України, є її мужні визволителі! Відкинувши всі слова про подвиг і звитягу, усі емоції, ми побачимо звичайних людей: комбайнерів і вчителів, банківських працівників і слюсарів, фермерів та програмістів, водіїв та музикантів… Проте, вони володіють надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до України, вірою у свій народ. Саме про героїзм простих українських хлопців – справжніх герої України і йтиме мова під час заходу.
23 лютого о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть майстер-клас з візуалізації бажань «Карта бажань». Всі знають про те, що мріяти не шкідливо. А що необхідно робити для того, щоб мрії збувалися? Безумовно, треба не сидіти, склавши руки, а діяти. Але перш, ніж перейти до наступу і досягнення бажаного, важливо навчитися техніці візуалізації. Завітавши на захід Ви навчитесь втілювати свої бажання у реальність.
24 лютого працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Першоджерела Київської Русі». Захід присвячено Міжнародному дню рідної мови. Це свято було встановлене указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора Літописця і починається писемна українська мова.
24 лютого о 13.45 працівники відділу популяризації книги проведуть чергове засідання лекторію «Молодь і право» на тему «Особливості участі неповнолітніх у цивільних правовідносинах». Протягом життя кожна людина вступає в безліч суспільних відносин і так чи інакше вносить у них частку своєї індивідуальності. Окремо про особливості участі неповнолітніх у цивільних правовідносинах розповість фахівець з Головного управління юстиції у Кіровоградській області Катерина Пільгуй.
24 лютого о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть слайд-бесіду «У світі етикету». Гарні манери відіграють важливу роль в суспільному житті людини. І хоча в сучасному світі немає твердо установлених етикетом норм поведінки, та все ж існують стиль поведінки, тактовність, делікатність — все це або виховується в дитинстві батьками і середовищем, або людина свідомо розвиває в собі ці якості в дорослому віці. Завітавши на захід ви більше дізнаєтесь про норми поведінки в суспільстві та навчитесь гарним манерам, які знадобляться нам протягом нашого життя.
З 25 лютого у відділі абонементу буде оформлено нову книжкову виставку з циклу «Знайомтесь ‒ література Європи: Балтійські країни». Балтійські країни — країни, що омиваються Балтійським морем. Найчастіше під Балтією розуміють Латвію, Литву і Естонію. Книги, представлені на виставці нададуть Вам можливість дізнатися більше цікавинок про ці країни та познайомить з літературою Балтії.
25 лютого з 18.00 до 20.00 відбудеться наступний захід проекту «Креативна середа». Цього разу у бібліотеці співатимуть організатори «Акустичної п’ятниці» Олександр Теплих та Аліна Шевченко. Також на усіх, хто завітає увечері до книгозбірні, чекають настільні ігри, інтерактивна гра-пазл, ексклюзивна фотостудія від професійного фотографа, виставка нової літератури «Зупинися на хвилинку – подивися на новинку» та цікаві майстер-класи. Чекаємо на вас у книгозбірні!
1 березня з 12.00 до 15.00 вже традиційно запрошуємо на засідання студії творчого настрою «фАРТ». Цього разу члени засідання працюватимуть над «Патріотичною вишивкою – оберегом». Проведе майстер-клас майстриня з вишивки Вікторія Шкабой.
Для роботи Вам знадобляться:
- канва (10х5 см)
- нитки муліне блакитного та жовтого кольорів;
- голка;
- нитки білі;
- скоч двосторонній;
- ножиці;
- тоненька мотузка (30см).

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool