Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Квітень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

З 20 квітня у відділі популяризації книги буде оформлено книжкову виставку «Микола Зеров: поет і час», присвячену 125-річчю від дня народження видатного поета, визнаного літературознавця, лідера "неокласиків", майстра сонетної форми й блискучого перекладача античної поезії. Запрошуємо переглянути книжкову виставку й дізнатися багато цікавого з життя та творчості видатного письменника.

26 квітня 1986 року величезної шкоди населенню та народному господарству України завдала Чорнобильська катастрофа — найбільша у світі техногенна ядерна катастрофа. До 29–ї річниці Аварії на ЧАЕС у бібліотеці будуть проходити різноманітні заходи:

21 квітня о 15.00 та 22 квітня о 13.30 працівники відділу популяризації книги проведуть інформаційний калейдоскоп «Чорнобиль – незакінчена історія»;

22 квітня о 14.00 відбудеться чергове засідання клубу «Профі», в рамках якого буде проведено зустріч з ліквідатором Аварії на ЧАЕС Трапезніковим П. О.

24 квітня о 15.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть слайд-бесіду «Гіркий біль Чорнобиля».

21 квітня о 8.00 та 24 квітня о 13.30 працівники відділу мистецтв проведуть слайд-подорож «Незвичайні пам’ятники України». Всі незвичні скульптурні композиції розкидані по різних куточках України, і якщо вам не вдасться побачити їх усі наживо – зробіть це завітавши на захід. Дізнайтесь більше про український колорит!
22 квітня – Всесвітній день Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа. З приводу цього свята у бібліотеці будуть проходити різнопланові заходи:
21 квітня о 13.45 працівники відділу популяризації книги проведуть екологічну годину «Екологічні проблеми Кіровоградщини»;
22 квітня о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть еко-годину «Апгрейд сміття». Давайте почнемо з себе і постараємося меньше засмічувати нашу планету.

21 квітня о 13.30 відбудеться презентація книги молодих кіровоградських письменників «3+1». Збірка видана Кіровоградською обласною організацією спілки письменників України за сприяння Управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА. «3+1» – це твори (поезії, оповідання) трьох молодих поетес і одного прозаїка: Юлії Ахмедової, Миколи Балабана, Ганни Дудник та Галини Малюги-Муравчик. Юні автори стали переможцями літературного конкурсу імені Валерія Гончаренка 2012 року, який традиційно проводиться на Кіровоградщині.

22 квітня з 18.00 відбудеться чергова концертна програма бібліопроекту «Креативна середа». Як завжди на відвідувачів чекають цікаві заходи з виступами талановитих людей міста. Крім цього будуть оформлені цікаві книжкові виставки й проведено захопливий майстер-клас. Чекаємо на Вас і гарантуємо гарний настрій та чудові емоції!

22 квітня о 14.00 та 30 квітня о 14.30 працівники відділу абонементу проведуть урок мужності «Герої не вмирають!». Ще рік тому ніхто з них й уявити не міг, що буде добровольцем на передовій. Справжніми героями сучасної України, є її мужні визволителі! Відкинувши всі слова про подвиг і звитягу, усі емоції, ми побачимо звичайних людей: комбайнерів і вчителів, банківських працівників і слюсарів, фермерів та програмістів, водіїв та музикантів… Проте, вони володіють надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до України, вірою у свій народ. Саме про героїзм простих українських хлопців – справжніх герої України і йтиме мова під час заходу.

23 квітня о 12.30 відбудеться чергове засідання клубу «Дивосвіт». В рамках засідання відбудеться майстер-клас з виготовлення прикрас з бісеру, який проведуть студенти фізико-математичного факультету Кіровограградського державного педагогічного університету ім.В.В.Винниченка. У відділі сприяння технічній творчості молоді оформлено виставку робіт майстринь під назвою «Розквітає бісер навесні», серед який різноманітні дерева, віночки, декоративні прикраси зроблені із бісеру.

З 23 квітня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Кобзар» - книга, що рятує націю», присвячену 175-ї річниці виходу в світ «Кобзаря». «Поява Шевченкового “Кобзаря” 1840 р. в Петербурзі мусить вважатися епохальною датою в розвою українського письменства, другою після “Енеїди” Котляревського. Ся маленька книжечка відразу відкрила немов новий світ поезії, вибухнула мов джерело чистої, холодної води, заясніла невідомою досі в українському письменстві ясністю, простотою і поетичною грацією вислову» - саме так сказав про книгу Тараса Шевченка Іван Франко. Запрошуємо переглянути виставку різних видань величної книги Т.Г.Шевченка.

З 24 квітня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Господар на своїй землі», присвячену 100-річчю від дня народження Олександра Гіталова. Якщо хтось і справді вартий називатися Видатним кіровоградцем, то це людина від землі, славний хлібороб Олександр Васильович Гіталов. Переглянувши виставку Ви дізнаєтесь більше цікавих фактів про одного з ініціаторів комплексної механізації обробки сільськогосподарських культур, кращого з кращих митців з обробки землі.

26 квітня з 12.00 відбудеться чергове засідання студії творчого настрою «фАРТ». На засідання завітає молода талановита майстриня Світлана Хавроненко, яка проведе майстер-клас під назвою «Мистецтво енкаустики».
Створювати дивовижні, ні на що не схожі картини за лічені хвилини, зовсім неважко - для цього навіть не обов'язково вміти малювати! Ці картини написані теплим воском, їх легко доповнити текстурою і деталями, що поліпшують композицію. А найцікавіше, що створюються ці листівки за допомогою звичайної праски.
Для роботи Вам знадобиться:
- білий картон (2-3 аркуші)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool