Кіровоград: обласна бібліотека для юнацтва запрошує

Грудень 02, 2014 | Новини | Переглядів: 921 | Коментарі: 0

З 2 грудня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Українське вбрання – частка народної душі». Рідкісні й цінні видання розкриють всю красу українського одягу, історію України, її народу та його неплинної душі.

З 2 грудня у відділі сприяння технічній творчості молоді буде оформлено книжкову виставку «На порозі Новий рік». У Новий рік хочеться чогось особливого. Будинок хочеться прикрасити різними вогниками, декораціями та композиціями. Різноманітність книжок та журналів на виставці задовольнять бажання кожного відвідувача та допоможуть створити незабутню новорічну атмосферу.

2 грудня о 13.45 працівники відділу популяризації книги проведуть зустріч-бесіду «Знання і повага прав людини – шлях до взаєморозуміння» спільно з Кіровоградським міським управлінням юстиції. Під час заходу учасники зможуть підвищити та розширити свої знання щодо прав людини, їх дотримання та захисту.
З 1 по 5 грудня в бібліотеці буде проведено Тиждень національних культур «Степова веселка». В рамках Тижня проходитимуть різнопланові заходи, зустрічі, будуть оформлені книжкові виставки присвячені темі національного розмаїття Кіровоградщини.
З 1 грудня у відділі бібліографічно-інформаційних послуг та краєзнавства буде оформлено книжкову виставку «Національні культури Кіровоградщини».
2 грудня працівники відділу мистецтв о 13.00 проведуть зустріч із керівником об’єднання поляків Кіровоградщини «ПОЛОНІЯ» /POLONIA/ ім. Кароля Шимановського «Польща: традиції та сучасність».
3 грудня о 15.00 працівники відділу абонемента проведуть зустріч з азербайджанською спільнотою «Там, де сходиться захід і схід». На Кіровоградщині проживають представники 98 національностей і народностей. Азейбарджанські товариства беруть активну участь у громадському житті, виступають провідниками відродження і розвитку їх культури, традицій, культурно-мистецьких надбань.
4 грудня працівники відділу популяризації книги проведуть болгарський день «Не ставлячи собі кордонів» спільно з Кіровоградською обласною громадською організацією об'єднання болгар «Нашите Хора». У рамках заходу виступатимуть учасники Євроклубу «Єдність» гімназії № 9, які розкажуть про Болгарію, її традиції, звичаї й обряди. Учасники колективу «Перлинка» представлять народні хореографічні композиції.

3 грудня о 13.00 працівники сектору соціокультурної діяльності спільно з Кіровоградським обласним військовим комісаріатом проведуть урок мужності «Янголи охоронці нашої держави», присвячений Дню української армії. В рамках заходу відбудеться спілкування з учасниками АТО та огляд фото-виставки «Нові часи – нові герої».
З 3 грудня у відділі сприяння технічній творчості молоді буде оформлено книжкову виставку «Чарівне моє довкілля», Виставка присвячена темі використання альтернативних джерел енергії. На виставці буде представлена література, що розкаже про використання різноманітних джерел енергії - Сонця, вітру, морських припливів, гідроенергії річок, ядерної енергії тощо.

4 грудня о 14.00 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть зустріч з Аліною Дудник, в рамках циклу зустрічей «Незламність духу в творчості». Аліна народилася 17 листопада 1998 року в м Кіровограді. Вона малює з 4 років і не зважаючи на фізичні обмеження бере участь у багатьох мистецьких виставках, обласних та міжнародних конкурсах.

7 грудня з 12.00 до 15.00 відбудеться чергове засідання студії творчого настрою «фАРТ» на тему «Техніка витинання».
Мистецтво витинання — одна з найдавніших українських технік оздоблення виробів. У давніх витинанках утілено здебільшого вічні символи природи. Українські витинанки — це орнаменти, ажурно вирізані з паперу.
Для роботи Вам знадобиться:
- 1 аркуш білого паперу;
- 1 аркуш кольорового картону(А4);
- канцелярський ніж;
- ножиці.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool