Кіровоград: нововведення для мешканців міста

Березень 03, 2016 | Новини | Переглядів: 1319 | Коментарі: 0

Відповідно до змін у чинному законодавстві України, органи місцевого самоврядування з квітня поточного року набувають нових повноважень у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців і реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання особи, ведення відповідного реєстру територіальної громади.

На цьому акцентувала увагу керуючий справами виконавчого комітету Кіровоградської міської ради під час апаратної наради з кеірвниками виконавчих органів міськради.

- Зміни в адмініструванні таких послуг мають забезпечити низку базових принципів їх надання, - переконана Альвіна Бондаренко. – Це, перш за все, відкритість та прозорість, оперативність і своєчасність, раціональна мінімізація кількості документів та процедурних дій, що вимагаються для отримання адміністративних послуг, їх доступність та зручність для суб’єктів звернень.
Враховуючи ситуацію, що склалася, 23 лютого 2016 року Кіровоградська міська рада прийняла рішення № 62 «Про забезпечення виконання повноважень виконавчими органами міської ради у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, реєстрації місця проживання особи», відповідно до якого міська рада вирішила здійснювати своїми виконавчими органами нові повноваження та утворила такі виконавчі органи Кіровоградської міської ради без статусу юридичної особи, а саме:

Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – з чисельністю 10 штатних одиниць.
Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно – з чисельністю 7 штатних одиниць.
Відділ реєстрації місця проживання особи – з чисельністю 15 штатних одиниць.
У зв’язку із цим, буде збільшено штатну чисельність працівників:
в управлінні адміністративних послуг – на 3 штатні одиниці адміністраторів;
у відділі по роботі зі зверненнями громадян – на 5 штатних одиниць інспекторів (операторів).

Що очікується від впровадження реформи? Альвіна Бондаренко відзначила, що у результаті утворення відповідних виконавчих органів, вдасться забезпечити безперервний прийом відвідувачів адміністраторами ЦНАПу за принципом фронт-офісу, здійснювати консультування громадян протягом робочого дня з 08:00 до 17:15, а запис відвідувачів до державного реєстратора речових прав на нерухоме майно здійснюватиметься через існуючу систему електронної черги.
Крім того, це забезпечить формування та ведення електронного реєстру територіальної громади міста Кіровограда, здійснення реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання мешканців приватного сектору без територіальної прив’язки на базі ЖЕО та через ЦНАП і упродовж всього робочого тижня.

У міської влади, звернула увагу Альвіна Бондаренко, з’явиться можливість коригування графіків роботи операторів «Гарячої лінії», а в разі необхідності організовувати роботу у вихідні дні та у цілодобовому режимі. А ще – це нові можливості спілкування з мешканцями міста та переселенцями, ведення єдиної бази звернень громадян до міської ради та забезпечення адміністрування нових сервісів, таких, як: «Електронні петиції до Кіровоградської міської ради», «Інтерактивна карта проблем міста» та інші.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool