Кіровоград: «Новорічний подарунок для Джоконди»

Грудень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 1195 | Коментарі: 0

25 грудня 2015 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» було проведено майстер-клас з колажу «Новорічний подарунок для Джоконди».

Захід був розрахований на різновікову аудиторію. Так маленький Кирило, який є постійним учасником майстер-класів в художньому музеї, вперше дізнався про історію створення одного з найвідоміших творів живопису в світі – картини «Джоко́нда» або «Мо́на Ліза», написаної італійським художником Леонардо да Вінчі.

Дорослим відвідувачам галереї було цікаво дізнатися про різні версії того, кого ж насправді зобразив великий Леонардо на портреті, та що ж такого «особливого» в цій жінці – героїні портрету, якою захоплюється увесь світ.

Під час майстер-класу його учасниками було створено композицію, в центрі якої було розміщено зображення Джоконди. Твір був доповнений тлом, виконаним за допомогою різних технік – монотипії, колажу, аплікації, домальований пензлем та фарбами. Захід проходив в дружній та творчій атмосфері. Кожен з його учасників мав змогу проявити свою фантазію в повній мірі та залишився задоволений кінцевим результатом.

ДОВІДКОВО: Кола́ж (від фр. coller – склеювати) – технічний прийом в образотворчому мистецтві, який ґрунтується на введені у твір різних за фактурою та кольором предметів: шматків газет, афіш, шпалер тощо. (uk.wikipedia.org)

P.S.: Оригінал картини, написаний італійським художником Леонардо да Вінчі близько 1503 року, виставлений в Луврі (Париж, Франція), під час майстер-класу не постраждав.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool