Кіровоград: недопуск до перевірки є порушенням норм Податкового кодексу України

Грудень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 984 | Коментарі: 0

Відповідно до вимог пункту 78.1 статті 78 Податкового кодексу України органами доходів і зборів Кіровоградської області проводяться позапланові перевірки шести суб’єктів господарювання, які входять до складу „Корпорації „ХХІ століття”.

Проте, у процесі здійснення контрольно-перевірочних заходів посадові особи Міндоходів в області не змогли реалізувати надані Податковим кодексом повноваження, оскільки не були допущені до перевірки.
Слід зазначити, що розпочати перевірку органи доходів і зборів мають право після прийняття рішення про її проведення у вигляді наказу, за наявності направлення на перевірку та службових посвідчень посадових осіб.
При цьому чинним законодавством передбачено обов’язок платників податків не перешкоджати законній діяльності посадових осіб контролюючих органів під час виконання ними службових обов‘язків, а також виконувати законні вимоги таких посадових осіб (пп.16.1.9 п.16.1 ст.16 ПКУ).
Тому, у разі не допуску контролюючих органів до перевірки, вони не в змозі реалізувати своє право на її проведення та виконати закріпленні за ними завдання щодо здійснення контролю за додержанням норм чинного законодавства. У зв’язку з чим передбачено заходи відповідальності, зокрема, адміністративний арешт активів суб‘єкта господарювання (пп.94.2.3 п.94.2 ст.94 ПКУ).

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool