Кіровоград: нарада у мера міста

Листопад 11, 2013 | Новини | Переглядів: 1355 | Коментарі: 0

Питання розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики стали головними на нараді міського голови Олександра Саінсуса з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 11 листопада.

Олександр Саінсус наголосив під час наради на актуальності тісної співпраці виконавчих органів з громадськими організаціями обласного центру. Така співпраця, переконаний міський голова, дозволить ефективно виконати завдання Президента України щодо створення більш сприятливих умов для задоволення інтересів, захисту прав і свобод людини і громадянина, подальше становлення громадянського суспільства на засадах безпосередньої, представницької демократії, широкого впровадження форм демократії участі, самореалізації та самоорганізації громадян.
Важливість такої співпраці Олександр Саінсус показав на прикладі взаємодії з найчисельнішою громадською організацією обласного центру – організацією ветеранів, яка активно проводить консультації з міською владою з усіх важливих питань життєдіяльності територіальної громади. На останній такій зустрічі, підкреслив міський голова, обговорювалися питання організації роботи громадського транспорту в Кіровограді і досягнута домовленість винести його на засідання клубу “Ветеран” 26 листопада. Більш активними, переконаний міський голова, мали б бути також міські молодіжні організації та органи самоорганізації населення – об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та квартальні комітети.
За інформацією начальника управління з питань внутрішньої політики Надії Грищенко, Міські нормативно-правові акти щодо сприяння розвитку ІГС в цілому створюють умови для їх діяльності. Так Український Незалежний Центр політичних досліджень на семінарі у Києві з питання розвитку ІГС, який проводила Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України у жовтні 2013 року, відзначив, що тільки в місті Кіровограді та Донецьку врегульовано питання проведення консультацій з громадськістю. Однак вказано, що Статут міста містить обмеження в реалізації права на місцеву ініціативу та ініціювання проведення громадських слухань.
Міський голова Олександр Саінсус доручив відділу з питань внутршньої політики узагальнити усі пропозиції, які надійдуть від виконавчих органів та громадських організацій щодо організації ефективної співпраці.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool