Кіровоград: на зустрічі були обговорені актуальні питання та новини законодавства

Березень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 1042 | Коментарі: 0

Начальником Кіровоградської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області С.Тертичним нещодавно проведено особисту зустріч з платниками податків міста Кіровограда.

Основні теми які піднімалися на засіданні були такі як: «Запровадження податкового компромісу» та «Законодавчі зміни до Податкового кодексу України».
«Процедура податкового компромісу дозволить платникам у рамках закону уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток та податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.», – зазначив начальник ОДПІ та нагадав присутнім, що запровадження податкового компромісу передбачене Законом України від 25.12.2014 року № 63-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу", який набув чинності з 17 січня 2015 року. Розповсюджується компроміс виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначені об’єкта оподаткування).
Особливу увагу Сергій Васильович звернув на те, що платник, який вирішив скористатися податковим компромісом, має встигнути подати до контролюючого органу належні для цього документи до 16 квітня поточного року включно, т.я. зробити це потрібно протягом 90 днів з дня набрання чинності вищезгаданого Закону.
Зустріч завершилась у форматі запитань-відповідей.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool