Кіровоград: на вулиці Попова несподівано з’явилося сміттєзвалище.

Травень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 1365 | Коментарі: 0

Утворилося воно не миттєво, але було сховане від людських очей високим парканом, за яким Міністерство оборони України мало будувати ІІ та ІІІ третю черги житла для військовослужбовців за адресою Попова, 16/17.

Із певних причин військове відомство розірвало угоду з підрядною організацією і та, прощаючись “грюкнула дверима” – розібрала паркан, який огороджував місце будівництва. А відтак, мешканцям навколишніх будинків відкрилася дуже неприваблива картина: гори сміття, дроти і кабелі, арматура. Це не тільки псує міський ландшафт, а і утворює реальну загрозу для жителів мікрорайону, особливо дітей, які часто обирають для своїх ігор небезпечні майданчики покинутого будівництва, фундаменти недобудов.
Жителі Попова звернулися по допомогу до секретаря міської ради Івана Марковського. І хоч, у даному випадку будівництво – не комунальне і ведеться воно не на комунальній землі, Іван Марковський виїхав на місце і доручив комунальним службам негайно навести лад на території будівництва, адже мова йде про безпеку кіровоградців.
- За сьогодні – завтра комунальники наведуть тут лад, - говорить Іван Марковський, - ми допоможемо людям, керівники виконавчих органів отримали відповідні доручення на місці. Але хочу загострити увагу на тому, хто має нести відповідальність за цю непривабливу картину і хто мав би розпочинати відразу бити на сполох. Це, перш за все, структури Міністерства оборони України, які ведуть на території нашого міста будівництво і які, у відповідності із чинним законодавством, мають забезпечити необхідне консервування недобудови і охорону будівельного майданчика. Люди, які вже живуть у першому зведеному під’їзді, мали б вимагати від забудовників дотримання правил будівництва і самі долучатися до наведення порядку на прибудинковій території. І, нарешті, депутат міської ради від тутешнього округу мав би тримати руку на пульсі, бити в набат, розробити стратегію виходу із ситуації і стати на чолі всіх цих процесів.

Хочу сказати, що відповідне звернення від міської влади до міністерства оборони ми вже підготували, людей і техніку на ліквідацію сміттєзвалища організували. Більше того, ми ініціювали проведення суботника у середу, 27 травня, о 14.00, який багато із жителів навколишніх будинків вже підтримали.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool