Кіровоград: на оздоровлення дітей профінансовано на 18 млн. грн. більше, ніж у минулому році

Грудень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 857 | Коментарі: 0

Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови ОДА Галина Пастух.

Галина Пастух відзначила, що на оздоровлення та відпочинок дітей нинішнього року в області було спрямовано 32,2 млн. грн., що на 18 млн. грн. більше ніж на ці цілі було профінансовано минулого року.
Всього ж нинішнього року у дитячих таборах та у санаторіях відпочили 50 тисяч дітей, ще 20 тисяч з усієї області оздоровилися.
Як зазначила посадовець, це один з кращих показників у державі.
Завдяки вжитим заходам, зокрема, під час літнього відпочинку та максимальному охопленню дітей позашкільною освітою, їх залученню до занять у творчих гуртках та спортивних секціях, нинішнього року в області також вдалося зменшити кількість злочинів у підлітковому середовищі – майже на 24%, порівняно з минулим роком. Так, якщо кількість злочинів, скоєних підлітками, становила у минулому році 413 випадків, то нинішнього року їх кількість зменшилася до 314. Це гарний показник, враховуючи, що наша область тривалий час займала ведучі позиції за рівнем підліткової злочинності.
Також позитивну динаміку стосовно зменшення кількості сиріт в області відмітила начальник служби у справах дітей ОДА Віра Сухопарова. Якщо у минулому році дітей зазначеної категорії в області нараховувалося 550, то нинішнього року їх кількість зменшилася до 315.
У цьому контексті Галина Пастух повідомила, що з метою забезпечення дітей-сиріт власним житлом, в області за ініціативи голови обласної державної адміністрації Андрія Ніколаєнка з наступного року стартує пілотний проект "Фундамент для дитини" – будівництво компактних будиночків розміром до 30 кв. м. Перший етап пілотного проекту стартує у Кіровограді.
В разі, якщо експеримент виявиться вдалим, досвід зі створення недорого вартісного та доступного житла для дітей-сиріт буде розповсюджено в інших регіонах області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool