Кіровоград: мовний колаж у бібліотеці

Лютий 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1161 | Коментарі: 0

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Такими словами, 19 лютого у бібліотеці-філії №4 Кіровоградської МЦБС розпочався мовний колаж «У ріднім слові – цілий світ», присвячений Міжнародному дню рідної мови.

Щоб поринути у чудовий і прекрасний світ українського слова, на захід були запрошені учні 7 «Б» класу навчально-виховного об’єднання №32. Діти активно відповідали на запитання інтелектуальної гри «Мовознавство для допитливих», зацікавив їх і відеоролик «Країна починається з тебе», запропонований бібліотекарями.

Для кращого пізнання та вивчення рідної мови у читальному залі розгорнута книжкова виставка-презентація «Мова – життя духовного основа», на якій експонуються матеріали з історії української літератури, походження української мови,словники, довідники,твори українських класиків. Усі видання за цією темою стануть у нагоді як школярам, так і усім читачам бібліотеки.

Ми вкотре пересвідчились яка чудова, мелодійна і гарна українська мова. Тож, бережімо її, цінуймо, шануймо заради нашого майбутнього, бо без рідної мови немає нас, немає України!

Надія Шейчук
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool