Кіровоград: міська влада максимально сприяє діяльності підприємств громадського транспорту

Грудень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 1341 | Коментарі: 0

Сьогодні, 5 грудня, на площі перед міською радою на протестну акцію вийшли працівники двох найбільших транспортних підприємств, що займаються пасажирськими перевезеннями у Кіровограді: «Єлисаветградської транспортної компанії» та «Автобусного парку-13527».

Серед своїх вимог учасники мітингу висунули виплату заборгованої державної субвенції за перевезення пільгових категорій населення та ліквідацію нещодавно запровадженого в обласному центрі маршруту №1-ц (Центральний), який, на їхню думку відбирає у них платних пасажирів.
З працівниками транспортних підприємств вийшов поспілкуватися перший заступник міського голови Володимир Каніщев.
- Міська влада ніколи не уникала конструктивного діалогу з керівництвом “ЄТК” та “АТП – 13527”, - наголосив Володимир Каніщев. – Більше того, ми робимо все можливе, щоб обидва підприємства, які перевозять левову частку пільговиків у Кіровограді мали можливість заробляти кошти від своєї діяльності..
З початком впровадження транспортної реформи в обласному центрі, яка визначила пріоритетом перевезення пасажирів на центральному маршруті автобусами великої і середньої місткості і електротранспортом, фактично єдиним потужними перевізниками тут залишилися “Автобусний парк – 13527” і тролейбусний парк, відзначив Володимир Каніщев. - Із центру міста зникли до 12 маршрутів, які обслуговувалися маленькими маршрутками і завдання керівників мітингуючих підприємств полягало саме в тому, щоб пасажири захотіли користуватися великомісткими автобусами.
На жаль, звернув увагу перший заступник міського голови, натомість до профільного управління міської ради і на обласний контактний центр надійшла велика кількість звернень від мешканців міста з проханням запустити додатковий транспорт на центральному маршруті. Безумовно, міська влада стоїть на позиціях захисту інтересів громади і в результаті діалогу із суспільством в Кіровограді і був впроваджений новий маршрут №1-ц, який дозволив суттєво зменшити соціальну напругу.
Щодо розрахунків за перевезення пільгових категорій громадян, то Володимир Каніщев нагадав присутнім, що із 15,9 мільйонів гривень державної субвенції, яка фінансується через Мінсоцполітики, 12,8 мільйона гривень вже поступило на рахунки обох підприємств. Ще 700 тисяч гривень знаходяться в органах державного казначейства, а до кінця року є надія, що вся сума субвенції буде профінансована.
- Обидва перевізники, і “ЄТК” і “АТП – 13527” є комерційними підприємствами і їхні керівники мають мати чіткий план як заробляти кошти від своєї діяльності, реалізовувати інвестиційні проекти, а не розраховувати виключно на державну субвенцію, - наголосив Володимир Каніщев. – Зі своєї сторонни міська влада готова хоч зараз сісти за стіл переговорів з ініціативною групою від учасників протесту і детально проаналізувати усі проблемні питання.

джерело, фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool