Кіровоград: міська рада розглядає збитки, заподіяні власникам землі

Січень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1139 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді відбулося засідання комісії по визначенню збитків власників землі та землекористувачів, пов'язаних із вилученням земельних ділянок під головуванням першого заступника міського голови Володимира Каніщева.

Комісія розглядає збитки, заподіяні власникам землі та землекористувачам у зв'язку із вилученням (викупом) та тимчасовим зайняттям земельних ділянок, встановленням обмежень щодо їх використання, погіршенням якості ґрунтового покриву та інших корисних властивостей земельних ділянок або приведенням їх у непридатний для використання стан та неодержанням доходів у зв'язку з тимчасовим невикористанням земельних ділянок.
Дана комісія створена рішенням Кіровоградської міської ради і у своїй роботі керується Земельним кодексом України (безпосередньо статтями 156, 157) та постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 року № 284 “Про порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам”.
На засіданні комісії розглядалося 4 проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок, серед яких 2 питання відведення у власність земельних ділянок для розміщення індивідуальних гаражів, 1 питання відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та ведення садівництва, а також 1 питання відведення земельної ділянки в оренду для ведення особистого селянського господарства.
Питання відведення земельної ділянки в оренду для ведення особистого селянського господарства на території селища Нового було відкладено на доопрацювання у зв'язку із втратою чинності рішення Новенської селищної ради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою.
По інших 3-х питаннях одноголосно прийняті рішення про відсутність збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool