Кіровоград: «міфічні» додаткові сіті-лайти у центрі міста

Листопад 27, 2014 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради своїм рішенням затвердив Комплексну схему розміщення рекламних конструкцій типу "billboard" та "сіті-лайт" в центральній частині міста Кіровограда.

Такою схемою визнано доцільним розташування по вулиці Великій Перспективній 150 таких рекламних засобів.
Як повідомив головний архітектор Кіровограда Вадим Мездрін, на даний час в центральній частині міста (вул. Велика Перспективна, Дворцова, Преображенська (від вул. Пашутінської до вул. Калініна)) нараховується 111 сіті-лайтів, зокрема по вул. В.Перспективній 101 сіті-лайт. На даний час терміни дії дозволів закінчились у власників 41 сіті-лайта (РА "Стар" у формі ТОВ – 32 шт., ТОВ "РА РІК" – 2 шт., ФОП Бондаренко В.М. – 1 шт., ФОП Гейнак – 6 шт.).
Крім того, у центральній частині міста розміщується 37 конструкцій типу біллборд. Дозволи на розміщення зовнішньої реклами закінчились у 14 білбордів.
На переконання Вадима Мездріна, більшість сіті-лайтів розміщено без урахування граничних відстаней один від одного, що сприяє візуальному перевантаженню вулиць, спотворює гармонійне сприйняття рекламно-інформаційного середовища та негативно впливає на пересічних громадян.
- Оскільки вул. Велика Перспективна є однією з центральних, найбільш людних вулиць міста та пам’яткою містобудування і архітектури місцевого значення в Кіровоградській області, обов’язковою вимогою встановлення на ній рекламних засобів є збереження умов цілісного візуального сприйняття архітектурних ансамблів та домінантів, культових споруд, міських перспектив, цінних видових картин, ландшафтів та інших містоутворюючих факторів, - переконаний головний архітектор. - Рекламні засоби мають поліпшувати естетичні показники міського середовища, гармонійно доповнювати його художню виразність. На нашу думку центральна (історична) частина міста не повинна перевантажуватися наземними рекламними засобами великих розмірів – біллбордами, оскільки габарити будівель та міжбудинковий простір у центрі міста Кіровограда не дозволяють встановлювати рекламні засоби великих розмірів, які доцільно розміщувати в районах без щільної забудови, не порушуючи при цьому сформованих масштабних характеристик архітектурних ансамблів.
Саме тому, наголошує Вадим Мездрін, з метою візуального розвантаження вул. Великої Перспективної, на виконання рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської від 05 квітня 2012 року № 254 "Про встановлення мораторію на розміщення рекламних засобів в центральній частині міста Кіровограда", було розроблено та затверджено виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради комплексну схему розміщення рекламних конструкцій типу "billboard" та "сіті-лайт" в центральній частині міста Кіровограда. Внаслідок реалізації даної схеми збільшиться відстань між сіті-лайтами до 15 метрів. Їх розміщення буде систематизовано. Фактично кількість можливих місць розміщення сіті-лайтів збільшиться на 48, але вони будуть впорядковані, не заважатимуть пішоходам та водіям і розташовані по всій довжині вулиці Великої Перспективної від вулиці Василини до будівлі ДТСОУ. В подальшому частина вул. Преображенської, насамперед площа Богдана Хмельницького та вул. Дворцова, будуть звільнені від рекламних щитів типу "bilboard" та сіті-лайтів.
Наповнення бюджету теж має значення, але основні надходження від реклами мало залежать від її кількості в центрі міста. Тому на перший план нами ставиться питання збереження гармонійного сприйняття унікальної архітектури нашого міста, підкреслив Вадим Мездрін.
Необхідно зазначити, що розробка та затвердження комплексної схеми розміщення рекламних засобів типу "billboard" та "сіті-лайт" в центральній частині міста Кіровограда є тільки першим кроком до впорядкування рекламних засобів, розміщених на території міста Кіровограда. Надалі планується розробка комплексної схеми розміщення рекламних засобів в місті Кіровограді із залученням фахівців у сфері зовнішньої реклами, архітекторів, дизайнерів, представників рекламного бізнесу.
- Текст проекту концепції вже був оприлюднений на сайті Кіровоградської міської ради, і всі зацікавлені могли внести свої пропозиції. Але затверджена комплексна схема не є догмою і ми готові сприйняти всі конструктивні думки громадян міста, - запевнив Вадим Мездрін.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool