Кіровоград: мешканцю нашого міста виполнилось 103 роки

Березень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 954 | Коментарі: 0

Восьмого березня мешканцеві Кіровограда Полікарпові Кур’яну виповнилося сто три роки. З цієї нагоди до дідуся та його рідних завітали міський голова Олександр Саінсус і начальник відділу соціальної підтримки населення міської ради Юлія Вовк.

Олександр Саінсус щиро привітав Полікарпа Филимоновича з днем народження, побажав всіляких гараздів і вручив імениннику тисячу гривень матеріальної допомоги, виділеної за рішенням виконавчого комітету міської ради, цінний подарунок, вітальну листівку і квіти.
Народився Полікарп Филимонович у селі Рівному Новоукраїнського району. Був одним зі старших дітей у родині, тому з ранніх літ став помічником батькам. 1917 року пішов до Рівненської школи, де провчився сім років. Навчався добре, тому продовжив здобувати освіту в Ганнівській агрономічній школі. Підробляв на пошті – спочатку розносив телеграми, а згодом працював телеграфістом. Через голодомор 1932 – 1933 років навчання в агрономічній школі не зміг завершити. У 22 роки Полікарп Кур’ян одружився, жила молода сім’я коло батьків: час-бо був не легкий. 1934 року в молодої родини народилася перша донечка. А всього дітей у чоловіка було четверо. І всі дівчата – Раїса, Валентина, Євгенія та Людмила. Після закінчення курсів телеграфістів він працював за фахом у рідному селі, 1941 року став заступником начальника місцевої пошти.
Під час війни 1941 – 1945 років Полікарп Кур’ян служив зв’язківцем на Першому Українському фронті. Пройшов сповненими небезпеки фронтовими дорогами, проклав чимало кілометрів телефонного дроту. При визволенні одного з населених пунктів поряд з ним розірвався снаряд, унаслідок чого чоловік отримав контузію і його комісували. У рідному селі Полікарп Филимонович знову повернувся працювати на пошту, яку згодом очолив. І не змінював місце роботи до самого виходу на пенсію.
За бойові заслуги Полікарпа Филимоновича нагороджено орденом та медалями, за добросовісну працю в мирні дні – багатьма відзнаками та почесними грамотами.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool