Кіровоград: мешканців міста запрошують на звірку житлової нерухомості

Листопад 08, 2013 | Новини | Переглядів: 987 | Коментарі: 0

З 4 серпня 2013 року в Україні діють нові правила сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Згідно із змінами, внесеними до статті 265 Податкового кодексу, для фізичних осіб – власників житлової нерухомості нарахування податку здійснюється податковою інспекцією за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) такого власника на підставі даних про об’єкти нерухомості, отриманих від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно. Податкові повідомлення-рішення про нараховані суми податку направляються фізичним особам за місцем їх податкової адреси (реєстрації) до 1 липня наступного року. Фізичні особи повинні сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Тобто податкові повідомлення-рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно за 2013 рік фізичні особи отримають до 1 липня 2014 року і зобов’язані будуть його сплатити до 29 серпня 2014 року. Фізичним особам, котрі сплатили податок на нерухоме майно у 2013 році, кошти за оподаткування житла можуть бути повернуті або зараховані як сплачений податок на нерухомість у 2014 році.
З метою формування достовірного реєстру платників податку на нерухомість та правильного нарахування податку фізичним особам за 2013 рік Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області запрошує до 31 грудня 2013 р. з’явитися до податкових інспекцій за місцем податкової адреси (прописки) тих громадян-власників квартир та/або будинків, у яких житлова площа об’єктів житлової нерухомості перевищує пільгову, з оригіналами документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості для проведення звірки з даними, отриманими від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно.
Нагадуємо, що не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 м. кв. та власники будинків - до 250 м. кв. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 м. кв., він також не сплачуватиме податок на нерухомість.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool