Кіровоград: мер зустрівся з мешканцями Криму, яким довелося покинути рідний край

Квітень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 1025 | Коментарі: 0

Сьогодні, 9 квітня, міський голова Олександр Саінсус зустрівся з мешканцями Криму, яким довелося покинути рідний край і шукати прихистку на материковій частині України.

Сім таких родин вже обрали місцем проживання для себе Кіровоград. - Ніхто не планував такий розвиток подій, - відзначив Олександр Саінсус, - тож міській владі доводиться оперативно вирішувати достатньо складні для переселенців проблеми. Це і забезпечення житлом, і працевліштування, і зебезпечення дітей місцем в садочках і школах. Олександр Саінсус повідомив під час зустрічі, що міські служби під час роботи з першими кримчанами отримали певний досвід, а для зручності тих, хто має намір переселитися до нашого краю, у Кіровоградському центрі надання адміністративних послуг буде створено консультативний центр, який максимально сприятиме швидкій адаптації в нашому місті. Переважна більшість тих, хто знайшов собі нову малу батьківщину в Кіровограді висловили під час зустрічі прохання допомогти знайти роботу, є проблеми з пошуками роботи, з медичним обслуговуванням, є побажання отримати хоч невеличку матеріальну допомогу на перший час. Щоб максимально скоротити час для вирішення усіх питань, Олександр Саінсус запросив до розмови відповідних спеціалістів управлінь праці та соціального захисту, міграційної служби, Пенсійного фонду, центру зайнятості, управлінь освіти та охорони здоров’я міської ради. Тож кримчани мали можливість напряму задати питання і отримати такі важливі для себе поради та отримати алгоритм дій у кожній конкретній ситуації. Результатами наради залишилися задоволені усі сторони, а родини з Криму тепло подякували міському голові і всім кіровоградцям за гостинність, з якою їх зустріли і всебічну допомогу.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool