Кіровоград: мер наклав вето

Травень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 1607 | Коментарі: 0

Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус своїми розпорядженнями зупинив два рішення міської ради від 14 травня 2014 року: “Про внесення змін до Регламенту Кіровоградської міської ради шостого скликання, затвердженого рішенням КМР від 17.12.2010 №36” та “Про внесення змін до персонального складу виконавчого комітету Кіровоградської міської ради шостого скликання”.

Олександр Саінсус у своїх розпорядженнях послався на статтю 19 Конституції України, якою встановлено, що правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Міський голова обгрунтовує зупинку рішення щодо змін персонального складу виконкому тим, що частиною 2 статті 51 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” персональний склад виконавчого комітету міської ради затверджується радою за пропозицією міського голови. Натомість пропозиції змін до складу виконкому було внесено на засіданні міської ради 14 травня 2014 року депутатами, а не міським головою.
Щодо зупинки рішення про внесення змін до Регламенту Кіровоградської міської ради, Олександр Саінсус зуважує, що Національним агенством України з питань державної служби з обгрунтуванням своєї правової позиції роз’яснено наступне. Суб’єктом внесення пропозицій на розгляд відповідної ради кандидатур на посади заступників міського голови, керуючого справами є міський голова. Таким чином, визначення рішенням міської ради від 14 травня 2014 року постійних депутатських комісій, депутатських груп, фракцій, депутатів, виконавчого комітету міської ради, загальних зборів громадян, як суб’єктів внесення пропозицій кандидатур на посаду першого заступника, заступників міського голови, керуючого справами не узгоджується із законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про статус депутатів місьцевих рад” та “Про службу в органах місцевого самоврядування”
Своїми розпорядженнями міський голова доручив також управлінню апарату міської ради забезпечити підготовку і винесення на чергову сесію Кіровоградської міської ради двох зупинених рішень від 14 травня 2014 року з обгрунтуванням зауважень.
 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool