Кіровоград: майстер-клас із створення писанки

Квітень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 959 | Коментарі: 0

16 квітня 2014 року о 14.15 в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О. М. Бойченка відбудеться зустріч із керівником гуртка «Сувенір» (Центр позашкільного виховання «Контакт» Кіровоградської гімназії імені Тараса Шевченка) Алєксєєнко Дарією Олександрівною, яка проведе майстер-клас із створення писанки та допоможе освоїти техніку виготовлення її власноруч.

Писанка – яйце, декороване традиційними символами, які намальовані за допомогою воску й барвників. Розписували яйце символічними знаками, котрі згодом трансформувалися в орнамент. Тільки українському народу вдалося зберегти знакову символіку писанки.
Писанки з давніх-давен були оберегом українців, їм приписували магічну силу. Боячись злого ока, від якого вони могли б втратити цю силу, їх не писали в гурті. Тому кожна жінка писала писанки сама і зазвичай увечері, щоб до хати не зайшов ніхто чужий і не наврочив. Погані думки, гнів, сварка – це все могло впливати на процес написання писанки. Для того, щоб писанка вдалася, потрібно бути дуже спокійним, урівноваженим, зосередженим, мати хороший настрій. Погані думки під час написання могли принести нещастя тій людині, якій писанка була пізніше подарована.

Додаткову інформацію Ви можете отримати в обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.М. Бойченка за адресою:
м. Кіровоград, вул. Декабристів, 6/15
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool